L'Ajuntament de la Ràpita aposta per la mobilitat sostenible amb la regulació del Trabucador

19/07/2021 - 13:36

L'entrada a l'espai natural a peu o en bicicleta és gratuïta, en canvi, els automòbils, autocaravanes i motocicletes estaran obligats al pagament d'un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seua entrada en este espai natural.

L'Ajuntament de la Ràpita, amb el suport i la col·laboració del Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Servei del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar del Ministeri per a la Transició Ecològica, aposta per la mobilitat sostenible amb la regulació de l'accés dels vehicles al Trabucador de l'1 de juliol al 31 d'agost.

Únicament es podrà aparcar des de les 6 h fins a les 23 h , resta prohibit circular i estacionar de les fora d'este horari. La regulació de l'espai natural té per objectiu garantir una adequada ordenació del trànsit i evitar aglomeracions de vehicles al Trabucador, per tal de donar resposta a la necessitat de conservar-lo i protegir-lo.

Per aparcar al Trabucador es pot reservar estacionament a través de lotrabucador.cat. Tothom que vulga reservar prèviament haurà de pagar la taxa fixada. Els vehicles sense reserva podran accedir mentre queden places lliures i efectuar el pagament a les casetes d'informació situades a l'entrada i al mirador (pagament només amb targeta, no es permet pagament amb efectiu). Les barreres d'entrada identificaran les matrícules dels vehicles i per tant, és imprescindible que la matrícula que introduïu en el moment de la reserva i el pagament coincidisca amb la matrícula del vostre vehicle, per tal que en sortir us puga identificar.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha apuntat que "es tracta d'un sistema sostenible de control d'entrada i sortida de vehicles amb energia solar i identificació de matrícules".

L'entrada a l'espai natural a peu o en bicicleta és gratuïta, en canvi, els automòbils, autocaravanes i motocicletes estaran obligats al pagament d'un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seua entrada en este espai natural. El preu per a un turisme és de 5 €, per a les autocaravanes de 8 €, i per a les motocicletes i ciclomotors de 3 €. Caparrós ha explicat que "esta aportació reverteix al 100% en el Trabucador, és a dir, en els serveis que es prestaran este estiu al Trabucador com informació turística, assessorament d'agents cívics, servei de farmaciola, serveis de lavabos, augment de la neteja, entre altres".


 

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió

La carretera també és paisatge. I ho és perquè al segle XXI, el paisatge no és cap arcàdia, sinó qualsevol part del territori tal i com la percep la població, el caràcter del qual és el resultat de l’acció i la interacció de factors naturals i/o humans.

Article

La nova Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica té per objectiu global arribar a la naturalitat climàtica el 2050 amb una energia 100 % elèctrica. Què implica l’entrada en vigor d’aquest text? Ho desgranem a continuació.

Notícia

La Via Verda del Vallès abasta un total de 17 km, que van des del peu de La Mola fins a les portes del parc de Collserola, en un espai del qual també forma part l'Anella Verda. Aplega al seu pas els terrenys agroforestals que hi ha entre els sistemes urbans del riu Ripoll-Besos i de la Riera de Rubí- Llobregat; les planes que hi ha entre Sabadell i Terrassa; la Serra de Galliners, entre Rubí i Sant Quirze del Vallès; i també les que hi ha entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Butlletí