BforPlanet marca les bases per a un creixement econòmic, sostenible i inclusiu

19/07/2021 - 12:40

En les dues jornades del congrés BforPlanet, punt de trobada dels agents econòmics que treballen per la sostenibilitat, s’ha abordat la necessitat de conjugar la capacitat econòmica amb el respecte mediambiental i la cura del planeta. La trobada també ha permès explicar en detall les diferents iniciatives municipals en aquest camp, així com les mesures de reactivació econòmica.

Entre d’altres, s’hi han presentat els projectes següents:

MES Barcelona: que promou la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats de la ciutat com a mecanisme per a l’energia sostenible. Es tracta d’un projecte publicoprivat amb una inversió de més de 160 milions d’euros, dels quals 50 milions són públics.

Endolla Barcelona: la xarxa de recàrrega elèctrica pública més gran de l’Estat, iniciativa de BSM, que en l’actualitat disposa de 555 punts de recàrrega per tota la ciutat.

Biomarket: el nou mercat majorista de Mercabarna de productes bio, ecològics i sostenibles.

A través del pla d’acció de l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible es vol fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals actuals, posant al centre les persones i el planeta.

 

Reimpuls de l’economia

També s’han presentat les accions per contribuir a la reactivació econòmica i els programes de formació per a l’ocupació, com el Reskilling per sectors, la contractació amb programes com B-Crèdits, que ofereix microcrèdits de 12.500 euros, el CreaFeina Plus o els serveis per a empreses de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.

Els objectius sostenibles i inclusius coincideixen amb l’agenda econòmica 2020-2030, reflectida en el Barcelona Green Deal.


 
Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Acte
Article

Un teixit reciclat per a roba laboral, un envàs de productes de neteja i una defensa de moll intel·ligent guanyen el Premi Catalunya d'Ecodisseny

Butlletí