L'Ajuntament de Castelló conscienciarà amb activitats d'educació ambiental sobre la cura de les platges durant l'estiu

19/07/2021 - 11:32

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat per a este estiu a les platges de Castelló un cicle de tallers ambientals Castelló recicla per continuar avançant en la cura de l'entorn natural municipal i reduir la petjada contaminant. Seran 18 sessions que es desenvoluparan els caps de setmana de juliol i agost a les platges del Serradal, Gurugú i Pinar.

"Aprofitant la temporada estival i l'augment de la pressió humana sobre les platges hem programat unes jornades ambientals per a sensibilitzar en la importància de fer un ús correcte dels recursos naturals i reduir la contaminació ambiental, així com la necessitat d'avançar en la reducció de residus i en una economia sostenible. Tindre platges és una sort enorme, però el nostre ecosistema marítim és un dels que més pateix la contaminació, cal implicació per mantindre'l viu i sa”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Els tallers tenen l'objectiu de conscienciar en les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar) i donar a conéixer la petjada ecològica que provoquen els residus i solucions per a preservar el medi ambient, mitjançant creatius tallers dirigits a la ciutadania en general.

Les 18 sessions informaran sobre els diferents agents contaminants com els plàstics, residus informàtics o pesticides i les mesures que existeixen per a atenuar el seu impacte ambiental d'aquests. Els tallers se celebraran de la 10 a les 12.00 hores dissabtes i diumenges. A la Platja del Serradal (enfront del Pingüins) seran els dies 3, 11 i 24 de juliol, i els dies 1, 14 i 18 d'agost. En el Gurugú, davant del punt de serveis a la ciutadania, 4, 17 i 25 de juliol i 7, 15 i 28 d'agost. I a la platja del Pinar (enfront del Planetari) els dies 10, 18 i 31 de juliol i 8, 21 i 29 d'agost.

Entre altres activitats, es confeccionaran bosses de roba, segells d'estampació amb xapes, jocs amb fundes de CDs, decoració de gots plegables; realització d'imants amb taps, polseres amb botelles o creacions de portaveles amb CDs reciclables.


 

Municipis: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Notícia

La millora, la primera que es du a terme en aquest espai litoral en molt de temps, s’iniciarà el segon semestre d’enguany i permetrà el recorregut de vianants i bicicletes entre les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa

Butlletí