Ja són vuit els horts urbans gestionats per persones amb necessitats especials a Barcelona

15/07/2021 - 10:00

El terrat del Palau Foronda ja disposa d’un nou hort amb capacitat per plantar-hi 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques, i on treballen els usuaris i usuàries de les entitats de persones amb discapacitat del Centre Psicoteràpia Barcelona (CPB) i Centre Condal. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals amb l’objectiu de millorar la salut física, social i emocional de les persones amb discapacitat.

El projecte “L’hort al terrat”, impulsat per l‘Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va començar la primavera del 2016 i actualment ja té vuit horts urbans en terrats en desús de diversos edificis municipals, amb els quals es fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat i es promou la seva autonomia i aprenentatge en l’àmbit de l’horticultura a través de la cura dels horts.

Les persones que gestionen els horts tenen discapacitat física, intel·lectual o un trastorn de salut mental i disposen del suport tècnic de l’empresa Groots Hydroponics, que els ensenya a plantar, conrear i collir les hortalisses.

L’excedent de la collita es reparteix entre menjadors socials i el banc d’aliments propers a l’hort. En aquest cas, es porten les verdures i hortalisses a l’ONG del barri de Sant Antoni De Veí a Veí i a la Fundació Barcelonactua, dues entitats que donen suport als veïns i les veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat.

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, es continua apostant per models més ecològics i sostenibles mediambientalment, com el sistema d’horts hidropònics en sacs de cultiu, reg per degoteig i fertirrigació, que redueixen prop d’un 90% la despesa d’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí