Parets estalvia gairebé 7.000 euros en la VI Marató RE-M

07/07/2021 - 12:25

La marató pretén reduir els consums en els equipaments municipals a través de petits canvis en els hàbits i usos.

El darrer mes de desembre, l’Ajuntament de Parets s’adheria en el Programa d’estalvi energètic i pel clima. Una iniciativa de l’empresa L’Origen en què diversos equipaments del municipi han rebut una sèrie d’activitats que pretenen engrescar a tot el personal de cada centre a realitzar les accions per reduir el consum energètic i fer un seguiment per analitzar la influència d’aquestes bones pràctiques en el consum final d’energia.

Els objectius del programa són proporcionar als equipaments la informació necessària per sensibilitzar en el consum responsable, recollir necessitats i inquietuds dels responsables si d’altres agents implicats, donar formació per fomentar la reducció dels consums energètics i poder deixar un llegat que serveixi de base per a futures actuacions creant una estratègia i un compromís per a la implantació de mesures d’estalvi energètic.

En aquest sentit, el Consistori ha participat en la VI Marató RE-M que tractava en intentar estalviar en el consum energètic i l’import econòmic de l’estalvi aconseguit anirà destinat a la lluita contra la pobresa energètica o contra l’emergència climàtica de Parets.

Finalment, s’ha aconseguit estalviar 13.253 kWh en el consum d’electricitat i 76.664 kWh en el consum de gas. Aquests resultats representen un estalvi d’emissions de 20,74 Tones de CO2 equivalent a un estalvi econòmic de 6.717,13 €.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, valorava positivament tant la quantitat estalviada en el període d’un mes “com l’educació i sensibilització pel que fa als hàbits i usos. A més a més, la presentació de resultats també ha portat una sèrie de propostes per invertir a curt, mitjà i llarg termini perquè els equipaments siguin més sostenibles”.

Aquesta marató s'ha treballat en 10 equipaments municipals durant un mes, però l'Ajuntament té la idea d'extrapolar aquestes bones pràctiques als 52 equipaments municipals, i que sigui sostingut en el temps, en línia amb el seu compromís amb l'eficiència i el medi ambient.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Una desena d’equipaments de Parets han participat en la 8a edició del projecte per l’estalvi energètic ‘Marató RE-M de l’Energia’.

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí