Pla d'autoconsum energètic per als equipaments municipals a Begues

04/07/2021 - 21:44

L’Ajuntament de Begues presenta un projecte per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques d’autoconsum a diversos edificis i equipaments municipals que comptarà amb una subvenció de l’AMB de mig milió d’euros. L’objectiu és convertir els edificis municipals en espais energèticament autosuficients.

L'Ajuntament de Begues dona un pas més cap a la transició ecològica i energètica amb l'elaboració d'un projecte que pretén facilitar l'autoconsum d'energia en edificis públics i equipaments municipals mitjançant la instal·lació de plantes fotovoltaiques d'autoconsum.

Aquesta primera fase del pla contempla els edificis de l'Escola Sant Cristòfor, el Centre Cívic El Roure, el Petit Casal, les oficines de la Policia Local, el Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran i els vestidors del Camp Municipal d'Esports. El finançament anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

I és que l'AMB ha consignat 506.111,03 euros al nostre municipi per a l'execució d'inversions que reforcin les polítiques de mobilitat urbana sostenible i que promoguin la transició ecològica i energètica, dins el Pla de Sostenibilitat Ambiental al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Begues.

El projecte de l'Ajuntament de Begues es troba en fase d'estudi per part de l'AMB. Un cop rebi el seu vistiplau, se n'elaborarà el projecte definitiu i s'establirà el calendari d'execució.

La segona fase del pla contempla la realització de cobertes solars fotovoltaiques a la Piscina Municipal, la Llar d'Infants El Guinyol i La Nau. En aquest cas, el projecte ha estat presentat al programa d'inversions de fons europeus FEDER.

 

Compromís amb la transició energètica

L'Ajuntament de Begues aposta per les energies renovables com a garantia de futur. L'aposta municipal per la biomassa, els vehicles elèctrics o l'eficiència energètica en il·luminació i consum, fa ara un nou pas endavant amb aquest pla que pretén reduir la dependència energètica i combatre els efectes del canvi climàtic.

L'Ajuntament vol donar suport també a la ciutadania per sumar esforços cap a la transició energètica. En aquest sentit hi ha establertes bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 50% de la quota íntegra de l'impost, fins a un màxim de 400 € i un període de tres anys, per a la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, com ara plaques solars fotovoltaiques.

Amb tot, es persegueix convertir Begues en un municipi referent en eficiència i estalvi energètic, així com en la implantació d'energies renovables.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues

Relacionats

Notícia

La nova caldera, les obres d'instal·lació de la qual compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, tindrà una potencia de 500 kW i se sumarà a la que ja hi ha. Totes dues abastiran de calefecció i aigua calenta sanitària el Centre Cívic El Roure, la Biblioteca La Ginesta, l'Escorxador i les dependències de la Policia Local

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí