Pla d'autoconsum energètic per als equipaments municipals a Begues

04/07/2021 - 21:44

L’Ajuntament de Begues presenta un projecte per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques d’autoconsum a diversos edificis i equipaments municipals que comptarà amb una subvenció de l’AMB de mig milió d’euros. L’objectiu és convertir els edificis municipals en espais energèticament autosuficients.

L'Ajuntament de Begues dona un pas més cap a la transició ecològica i energètica amb l'elaboració d'un projecte que pretén facilitar l'autoconsum d'energia en edificis públics i equipaments municipals mitjançant la instal·lació de plantes fotovoltaiques d'autoconsum.

Aquesta primera fase del pla contempla els edificis de l'Escola Sant Cristòfor, el Centre Cívic El Roure, el Petit Casal, les oficines de la Policia Local, el Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran i els vestidors del Camp Municipal d'Esports. El finançament anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

I és que l'AMB ha consignat 506.111,03 euros al nostre municipi per a l'execució d'inversions que reforcin les polítiques de mobilitat urbana sostenible i que promoguin la transició ecològica i energètica, dins el Pla de Sostenibilitat Ambiental al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Begues.

El projecte de l'Ajuntament de Begues es troba en fase d'estudi per part de l'AMB. Un cop rebi el seu vistiplau, se n'elaborarà el projecte definitiu i s'establirà el calendari d'execució.

La segona fase del pla contempla la realització de cobertes solars fotovoltaiques a la Piscina Municipal, la Llar d'Infants El Guinyol i La Nau. En aquest cas, el projecte ha estat presentat al programa d'inversions de fons europeus FEDER.

 

Compromís amb la transició energètica

L'Ajuntament de Begues aposta per les energies renovables com a garantia de futur. L'aposta municipal per la biomassa, els vehicles elèctrics o l'eficiència energètica en il·luminació i consum, fa ara un nou pas endavant amb aquest pla que pretén reduir la dependència energètica i combatre els efectes del canvi climàtic.

L'Ajuntament vol donar suport també a la ciutadania per sumar esforços cap a la transició energètica. En aquest sentit hi ha establertes bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 50% de la quota íntegra de l'impost, fins a un màxim de 400 € i un període de tres anys, per a la instal·lació de sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol, com ara plaques solars fotovoltaiques.

Amb tot, es persegueix convertir Begues en un municipi referent en eficiència i estalvi energètic, així com en la implantació d'energies renovables.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatBegues

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Article

El protocol estableix les bases per a la creació d'un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, el teixit empresarial local i les entitats signatàries per intercanviar informacions i experiències que ajudin a la creació de comunitats energètiques. La durada d'aquest protocol és de dos anys, prorrogable a dos més, i el seguiment anirà a càrrec d'una comissió que es reunirà cada sis mesos. 

Butlletí