El juliol i cada mes, lliures de plàstics!

28/06/2021 - 12:40

Amb motiu del Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, el 3 de juliol, us animem a fer un pas més i sumar-vos a la iniciativa Plastic Free July, un moviment global que promou la reducció i eliminació dels plàstics d’un sol ús.

La campanya Plastic Free July ofereix recursos i idees per a reduir els residus generats pel plàstic d’un sol ús en tots els àmbits del nostre dia a dia: la llar, la feina, els centres educatius i inclús a l’hora d’anar a prendre alguna cosa a la cafeteria del costat de casa.

El moviment ha servit d’inspiració a més de 320 milions de participants de 177 països. La proposta és deixar d’utilitzar plàstics d’un sol ús durant tot el juliol, de manera que les persones o organitzacions participants adquireixin hàbits més sostenibles. Així, poden conservar aquests hàbits més enllà del juliol i reduir al màxim possible els plàstics d’un sol ús de les seves vides.

A més, els recursos que ofereixen estan adaptats a les necessitats de l’organització a la qual es pertanyi: hi ha una opció per a “principiants”, per promoure la reducció de plàstics d’un sol ús a l’escola, en esdeveniments, en l’àmbit laboral, a casa, etc. A més, també comparteixen exemples de bones pràctiques realitzades per altres persones o organitzacions que poden servir-vos d’inspiració.  

Trobeu tota la informació al lloc web de la iniciativa.

 

Dia Mundial lliure de bosses de plàstic

El 3 de juliol és el Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, una iniciativa global que pretén eliminar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús i que se celebra cada any. La campanya forma part del moviment Break Free From Plastic (Allibera’t Del Plàstic), que reuneix un moviment internacional d’activistes contra la contaminació produïda per aquest material amb l’objectiu de construir un futur lliure de residus plàstics.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

El curt-documental, realitzat per Good Karma Projects , analitza la quantitat de microplàstics trobats a la Mediterrània com una manera de reflexionar sobre l'impacte negatiu per al medi ambient.

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Butlletí