Les Casernes de Sant Andreu, a Barcelona, tindran 135 habitatges públics construïts amb un mètode més ràpid i sostenible

10/06/2021 - 12:18

Adjudicat el projecte de dos nous edificis d’habitatges públics de lloguer a les Casernes de Sant Andreu, que es fabricaran de manera industrialitzada. El mètode assegurarà una reducció en els terminis d’execució de les obres i en l’impacte ambiental. En total, les dues promocions donaran una nova llar a prop de 340 persones.

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat a VIAS, Dataae + J.R. Pascuets + M. Gonzàlez, per un import d’11,7 milions d’euros i un termini d’execució dels treballs de dos anys, la construcció dels dos edificis amb mètodes industrialitzats, amb la prefabricació i producció en sèrie dels elements. Aquests nous habitatges seran els primers industrialitzats que s’aixequin a la ciutat després dels APROP, amb la producció d’allotjaments a partir de la reutilització de contenidors marítims.

En aquest cas, a les dues noves promocions de Casernes l’estructura serà prefabricada i de fusta. La proposta preveu espais molt aïllats i amb un alt control solar per evitar sobreescalfaments a l’estiu, amb ventilació creuada com a sistema de refrigeració passiva per afavorir guanys energètics a l’hivern.

Habitatges de lloguer social i per a joves

L’edifici A estarà ubicat al carrer de Víctor Colomer, 6-12, i tindrà dues altures diferents, de cinc i deu plantes respectivament, que formaran una façana en forma de L. El projecte preveu 79 habitatges que es destinaran a lloguer social i on podran viure unes dues-centes persones.

Pel que fa a l’edifici J, que estarà ubicat al carrer de Fernando Pessoa, 53-57, constarà d’una planta baixa i quatre plantes. El projecte per a aquesta promoció preveu la construcció de 56 habitatges que es destinaran a lloguer per a joves i on podran viure unes cent quaranta persones.


 

Relacionats

Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.
Notícia

Més d'un centenar de persones van omplir la Sala Francesca Bonnemaison en una celebració en què es va comptar amb una ponència inspiradora sobre decreixement i reconnexió amb la natura, amb la taula rodona “La Xarxa en transformació” i amb el reconeixement de les Bones Idees per canviar món 2022. Voleu descobrir-ne tots els detalls?

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí