L’activitat “Europa Verda als Barris” consciencia la joventut de Rubí sobre els grans reptes climàtics

02/06/2021 - 16:59

La iniciativa, inclosa al Projecte ImPACTE Jove/Verd, ha culminat aquest divendres amb un espectacle de dansa a l’amfiteatre del parc del Castell.

390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc, La Serreta i L’Estatut s’han trobat aquest 28 de maig a l'amfiteatre del parc del Castell per tancar l'activitat Europa Verda als Barris, emmarcada en el Projecte ImPACTE Jove/Verd. Es tracta d'una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí desenvolupada dins el programa Erasmus + Diàlegs Estructurats de la Comissió Europea i que compta amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).  

Europa Verda als Barris és una activitat de sensibilització que utilitza les arts plàstiques i escèniques per fer arribar a la joventut els objectius del Pacte Verd Europeu. Durant la setmana passada, els prop de 400 alumnes participants van elaborar, sota la coordinació de l’Escola d’Art i Disseny edRa, una vintena de murals relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que havien anat recollit en els mesos previs.

L’activitat s’ha completat aquest divendres a l’amfiteatre del parc del Castell amb un espectacle a càrrec de les escoles de dansa locals que representava de forma simbòlica els principals reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat. Després d’una primera coreografia conjunta que ha comptat amb l’acompanyament en directe de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, The Community Dance Center ha interpretat Noizu, una coreografia sobre la contaminació acústica i els efectes que té en el nostre planeta; Dinàmic Crescendo, Arrels inspirada en la desforestació; i l'Escola de Ball i Teatre Vuit Temps, Petrolium, una dansa sobre la contaminació dels mars. Els murals creats pels i les joves durant els dies previs han exercit d’escenografia de l’acte.

La trobada ha estat presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i també ha comptat amb l’assistència del regidor de Projecció de la Ciutat i Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón; el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas; la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre; i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz; així com d’una representació de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona.

En la seva intervenció de benvinguda, l’alcaldessa ha agraït a tots els agents implicats la seva contribució al Projecte ImPACTE Jove/Verd, especialment als nois i noies que hi participen: “Quan vam apostar per aquest projecte, ho vam fer il·lusionats i expectants, convençuts que, si realment volíem un futur més verd, era imprescindible obrir aquest diàleg entre joves i administració. A mesura que avancem en les activitats, la vostra increïble resposta, el vostre interès… ens carreguen de raons”. Martínez també ha destacat la importància que l’art, en aquest cas les arts plàstiques i la dansa, es posin al servei d’iniciatives tan rellevants com aquesta: “L’art és un poderós instrument d’expressió […]. Aquesta és una visió que ens mou com a ciutat i que hem intentat projectar en el darrer any a través de la iniciativa COLOR. Volem que l’art irrompi a les nostres vides, que transformi i embelleixi l’espai físic, alhora que ens ajuda a millorar la nostra societat”.

El Projecte ImPACTE Jove/Verd consta de cinc activitats que es desenvolupen durant aquest any i que s’adrecen a diferents col·lectius de joves. Totes s’enfoquen en l’aplicació del Pacte Verd Europeu al territori, a través de la promoció d'un diàleg entre joves i institucions. Entre els mesos de gener i febrer, es van celebrar en format virtual les dues sessions de la primera activitat, en què nois i noies de 13 i 14 anys del Consell de l’Adolescència i dels instituts de Rubí van poder intercanviar inquietuds i impressions sobre el Pacte Verd Europeu amb polítics municipals i diputats del Parlament Europeu. La d'aquest divendres és la segona activitat dins el projecte.


Relacionats

Notícia

Rubí proposa una programació d'activitats amb la voluntat de reivindicar i cuidar l’entorn natural del municipi.

Notícia

S’ha recuperat, a més, el pou situat al carrer Mallorca amb també un dipòsit  per carregar els vehicles de càrrega més ràpida i estudiant altres pous de captació d’aigua per també utilitzar-los.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí