Obertes les inscripcions per al 2n Congrés de la Qualitat de l'Aire

24/05/2021 - 13:46

L’objectiu del congrés, que es celebrarà en format virtual els dies 14 i 15 d’octubre, és enfortir les eines de seguiment, activació i implantació de polítiques per la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya.

Ja estan obertes les inscripcions per participar en el 2n Congrés de Qualitat de l’Aire, que es celebrarà en format virtual els dies 14 i 15 d’octubre de 2021, a Sabadell. L’objectiu del congrés és enfortir les eines de seguiment, activació i implantació de polítiques per la millora de la qualitat de l’aire al nostre territori.

L’entrada a l’esdeveniment en línia és gratuïta, amb preinscripció obligatòria, atès que l’aforament és limitat. 

El congrés comptarà amb un total de 10 ponències destacades, diverses de caire internacional, i un total d'11 taules rodones temàtiques que recolliran els eixos estratègics de l’esdeveniment: Zones de Baixes Emissions, Covid19 i qualitat de l’aire, modelització de la qualitat de l’aire a escala urbana i regional, rellevància de l’ozó i/o l’ús de bioindicadors entre d’altres.

Per últim, l’esdeveniment comptarà amb un espai de participació política local, la "Cimera d’alcaldes/esses", i altres activitats complementàries de caire divulgatiu, com un videofòrum.

El comitè impulsor de l’esdeveniment el formen la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell, i compta també amb un comitè tecnicocientífic que l’assessora, format per l'Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Autoritat Metropolitana del Transport, el CSIC, ISGLOBAL, la Plataforma de Qualitat de l’Aire, Barcelona SuperComputing Center i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya.


 

Relacionats

Entrevista
Jaume Targa és director de la consultora 4sfera Innova.

Ens explica, durant la conversa amb Sostenible.cat, com la majoria de ciutats de Catalunya i Espanya superen els llindars de contaminació ambientals fixats per les directives europees.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla sobre l’augment de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 

Butlletí