El Prismàtic busca l’opinió de persones dedicades a la gestió i la planificació del medi natural per créixer

Font: CREAF

24/05/2021 - 12:48

La plataforma de coneixement Prismàtic llança una enquesta dirigida a persones implicades en la presa de decisions i que vetllen pel bon funcionament del medi natural.

La plataforma de coneixement Prismàtic que va néixer al 2016 es fa gran i ja compta amb una vintena d’entitats de recerca catalana a la família. Això ha permès que aglutini més de 300 fitxes divulgatives amb informació rellevant sobre el patrimoni natural i la biodiversitat i un cicle de jornades temàtiques #cafèprismàtic ben exitós! Ara, és el moment de revisar-se i llança una enquesta dirigida al seu públic principal: gestores, consultores, regidores, tècniques d’ajuntaments, associacions, fundacions… persones implicades en la presa de decisions i que vetllen pel bon funcionament del medi natural.

La informació recollida en l’enquesta, que respon a preguntes com l’ús de l’eina en el dia a dia i la periodicitat de consulta, permetrà afinar-la i apropar cada cop més la ciència a la gestió. Ens ajudes?

Respondre la breu enquesta

Què és el Prismàtic? 

El Prismàtic és una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat per apropar la recerca que es fa en gestió del patrimoni natural a Catalunya als gestors i tècnics de l’administració o de l’empresa. És una plataforma col·laborativa en la qual participen els actors de recerca catalans que generen informació contrastada i innovadora en aquest camp.

Treballa amb unes fitxes que resumeixen, en un llenguatge planer i directe, els continguts científics que provenen d’articles científics, manuals, informes, etc. Alhora, Prismàtic vol crear diàleg entre gestió i investigació i per això facilita a cada fitxa el seu contacte directe a través del correu electrònic i modera trobades entre ambdós actors.

D’altra banda, Prismàtic és més que una plataforma, per això disposa de canals de comunicació propis (Twitter i un butlletí mensual) i organitza cada any unes trobades entre científics i gestors al mateix Departament de Territori i cada quinze dies el recent posat en marxa #cafèprismàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

En l’aspecte científic destaca la publicació de 296 articles, un 90% en revistes del primer quartil. A més, el CREAF compta amb un total de 119 projectes actius, dels quals 44 compten amb finançament europeu. Des del nostre centre en coordinem 2. Continua amb èxit l’execució del pla derivat de la concessió de l’acreditació Severo Ochoa.

Notícia

La biòloga nord-americana Gretchen C. Daily ha estat escollida guanyadora del 18è Premi Ramon Margalef d’Ecologia que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. La Dra. Daily és catedràtica en ciències ambientals al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, així com directora del Centre de Biologia de Conservació de la mateixa universitat i responsable del Projecte Natural Capital. L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc dilluns vinent, 25 de juliol, al Palau de la Generalitat.

Acte
18/10/2022 - 09:30
Casal Pere Quart. Rambla, 69, 08202 Sabadell, Sabadell

Butlletí