S’aprova l’Ordenança Municipal d’Autoconsum amb Energia Fotovoltaica al Prat de Llobregat

19/05/2021 - 10:56

El Prat es converteix en la primera ciutat amb aeroport amb tràmits simplificats per instal·lar plaques solars gràcies a un acord entre l’Ajuntament i l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

El ple municipal del mes de maig ha aprovat definitivament l’Ordenança Municipal d’Autoconsum amb Energia Fotovoltaica a la ciutat del Prat de Llobregat per unanimitat. La regulació permetrà el desenvolupament d’un model d’energia neta, sostenible i democràtica arreu del territori pratenc. Es tracta d’una de les estratègies més importants en matèria de transició ecològica ja que pretén canviar completament les estructures de producció, emmagatzematge i distribució d’energia.

Què és l’Autoconsum d’Energia?

L’autoconsum energètic és la capacitat que té la ciutadania de generar la seva pròpia energia i consumir-la, en aquest cas, procedent de plaques fotovoltaiques. Amb la nova ordenança municipal, s’avança cap a un nou model energètic que compta, a més, amb diferents bonificacions incloses a l’ordenança fiscal, com per exemple la bonificació del 50% de l’IBI durant tres anys o l’exempció del 95% de la quota de l’impost sobre construccions i obres per la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El Prat, referent a l’Estat espanyol

Gran part del parc d’edificis d’habitatges de la ciutat no hauran de demanar permisos a AESA per instal·lar plaques fotovoltaiques, només hauran de presentar una comunicació prèvia d’obres al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, si compleixen unes condicions concretes. És així el primer municipi de tot l’Estat espanyol que ha aconseguit arribar a un acord amb l’entitat encarregada de la seguretat dels aeroports, AESA, per simplificar els permisos d’instal·lació de plaques.

Vols instal·lar-te plaques solars?

Des de gener, l’equipament municipal de la Casa de l’Energia realitza assessoraments i acompanyaments per aquell veïnat que vol instal·lar-se plaques fotovoltaiques als seus edificis. A més a més, ofereix informació i formació per reduir el consum d’energia i, en definitiva, per estalviar diners en la factura energètica.


 

Relacionats

Acte
22/03/2025 - 10:00
EDAR del Prat de Llobregat
Notícia

També s'han proposat mesures per reduir la burocràcia en la implantació de les energies renovables.

Article

La Fundació CRAM atén un total de 148 exemplars de fauna marina a la costa catalana durant el 2024: 87 tortugues marines, 11 cetacis, 44 aus marines i 6 elasmobranquis. Per a això, disposa d’un centre de recuperació, un vehicle de rescat i un equip tècnic humà disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, que permet mantenir un sistema de resposta immediata i permanent.

Butlletí