L’edifici de l’Ajuntament d'Ullastrell es nodrirà d’energia solar

17/05/2021 - 10:01

S'han s’iniciat els treballs d’instal•lació de plaques solar fotovoltaiques a l’edifici consistorial. Aquesta instal•lació ve motivada per la voluntat del govern en el canvi del municipi cap a la transició energètica.

L’edifici de l’Ajuntament té un consum elèctric important durant les hores de sol fet que permetrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. 
El projecte executiu es va redactar l’any 2020 per la Diputació de Barcelona arran d’una subvenció rebuda per aquest organisme i la instal•lació, a càrrec exclusiu de l’Ajuntament, es farà per una empresa local per un import de 13797,56 (IVA inclòs) que s’amortitzarà amb 12 anys, mitjançant l’estalvi en les factures elèctriques.
A més a més aquesta instal•lació permetrà estalviar 2.641 kgCO2/any, l’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 34,2% completada amb un sistema de calefacció amb biomassa ja instal•lat fa uns anys. De l’energia produïda per les plaques solar se’n aprofitarà un 58,3% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.
Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics que es posarà en marxa ben aviat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aigües de Reus executa un seguit d’inversions que tenen com a objectiu la millora del procés de tractament de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el marc d’un esforç per millorar el sistema de sanejament de la ciutat dut a terme els darrers anys.

Article

La iniciativa Moment Solar Barcelona ajudarà els veïns i veïnes que vulguin instal·lar panells fotovoltaics al seu habitatge. Una unitat familiar que aposti per l’autoconsum pot reduir la factura de la llum fins al 25%, uns 200 euros d’estalvi anual.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Butlletí