L’edifici de l’Ajuntament d'Ullastrell es nodrirà d’energia solar

17/05/2021 - 10:01

S'han s’iniciat els treballs d’instal•lació de plaques solar fotovoltaiques a l’edifici consistorial. Aquesta instal•lació ve motivada per la voluntat del govern en el canvi del municipi cap a la transició energètica.

L’edifici de l’Ajuntament té un consum elèctric important durant les hores de sol fet que permetrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. 
El projecte executiu es va redactar l’any 2020 per la Diputació de Barcelona arran d’una subvenció rebuda per aquest organisme i la instal•lació, a càrrec exclusiu de l’Ajuntament, es farà per una empresa local per un import de 13797,56 (IVA inclòs) que s’amortitzarà amb 12 anys, mitjançant l’estalvi en les factures elèctriques.
A més a més aquesta instal•lació permetrà estalviar 2.641 kgCO2/any, l’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 34,2% completada amb un sistema de calefacció amb biomassa ja instal•lat fa uns anys. De l’energia produïda per les plaques solar se’n aprofitarà un 58,3% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.
Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics que es posarà en marxa ben aviat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des de ja fa mesos que el municipi sobrepassa els límits de consum exigits per l’Agència Catalana de l’Aigua en les diferents fases d’emergència que s’han decretat des de la Generalitat de Catalunya.

Notícia

El ple municipal va aprovar per unanimitat l’Ordenança municipal d’usos de l’aigua en situació de sequera.

Notícia

Butlletí