L’Ajuntament de Mollet torna a realitzar Auditories Energètiques per lluitar contra la pobresa energètica de les persones vulnerables

12/05/2021 - 09:27

L’objectiu del programa, que es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, és pal·liar els efectes de la pobresa energètica aportant elements de diagnosi social vinculats als impactes que provoquen l’exclusió habitacional i la vulnerabilitat energètica.

En aquests moments, a Mollet del Vallès s’estan realitzant un total de 70 auditories energètiques a 70 persones grans, majors de 65 anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència.

En concret, es fan dos visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, en quant a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics.

A més, es dóna suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a que puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.


 

Categories: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Notícia

El projecte Circular B30 fa de l’eix Mollet-Cerdanyola un referent per avançar en recerca i innovació cap a l’objectiu de residu zero al territori. La iniciativa ha permès articular una xarxa de laboratoris a la UAB, Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès perquè universitats, centres de recerca, administracions, empreses i ciutadania treballin plegats en projectes innovadors en matèria de sostenibilitat

Butlletí