L’Ajuntament de Mollet torna a realitzar Auditories Energètiques per lluitar contra la pobresa energètica de les persones vulnerables

12/05/2021 - 09:27

L’objectiu del programa, que es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, és pal·liar els efectes de la pobresa energètica aportant elements de diagnosi social vinculats als impactes que provoquen l’exclusió habitacional i la vulnerabilitat energètica.

En aquests moments, a Mollet del Vallès s’estan realitzant un total de 70 auditories energètiques a 70 persones grans, majors de 65 anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència.

En concret, es fan dos visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, en quant a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics.

A més, es dóna suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a que puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha obert l’Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i assessorament tant a comunitats de propietaris com a llogaters de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Article

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Butlletí