L’Ajuntament de Mollet torna a realitzar Auditories Energètiques per lluitar contra la pobresa energètica de les persones vulnerables

12/05/2021 - 09:27

L’objectiu del programa, que es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, és pal·liar els efectes de la pobresa energètica aportant elements de diagnosi social vinculats als impactes que provoquen l’exclusió habitacional i la vulnerabilitat energètica.

En aquests moments, a Mollet del Vallès s’estan realitzant un total de 70 auditories energètiques a 70 persones grans, majors de 65 anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència.

En concret, es fan dos visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, en quant a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics.

A més, es dóna suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a que puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.


 

Categories: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí