Les emissions de CO2 de la Xina superen les de tots els països desenvolupats junts

10/05/2021 - 14:01

Aquesta és la conclusió d'un informe que assenyala la dependència xinesa del carbó com a causa principal

La Xina no només és la principal emissora de gasos d’efecte hivernacle del món sinó que ho és amb tant d’avantatge que supera tots els països desenvolupats sumats. Aquesta és la conclusió a què ha arribat el grup de recerca privat nord-americà Rhodium Group en el seu darrer informe, que assenyala el gegant asiàtic com a responsable del 27% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle de 2019. En comparació, els Estats Units, que ocupen el segon lloc del la llista, en van emetre l’11% i el tercer, l’Índia, un 6,6%. L’informe també assenyala que, tot i que la Xina continua força per darrere dels Estats Units en emissions per càpita, el país emet el triple de gasos d’efecte hivernacle que fa trenta anys i, si mirem les emissions en relació a la població, s’han triplicat en només vint.

Aquest informe arriba poques setmanes després que la Xina, juntament amb els Estats Units, es comprometessin a reduir dràsticament les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle. En el cas del país asiàtic, la seva intenció és arribar al seu màxim abans de 2030 i, a partir d’aleshores, anar-les reduint fins arribar a la neutralitat el 2060. Aquest compromís suposa un repte d’unes proporcions enormes per a la Xina, un país que depèn moltíssim de les 1.058 centrals tèrmiques de carbó –més de la meitat de les que hi ha al món– per obtenir energia. Tot i això el president Xi Jinping, en anunciar el seu objectiu de reducció d’emissions, va afirmar que era “una decisió estratègica, basada en el nostre sentit de la responsabilitat de crear una comunitat amb un futur compartit per a la Humanitat i la nostra pròpia necessitat d’assegurar el desenvolupament sostenible”.


 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha fet un pas més cap a la sostenibilitat i la reducció de despesa en matèria d'energia mitjançant la instal·lació de 38 plaques fotovoltaiques al sostre del gimnàs municipal. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a una subvenció aconseguida de 40.000 € , atorgada per la Diputació de Barcelona

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí