Les parcel·les d’horts municipals de Palau-Solità i Plegamans seran un projecte d’agricultura urbana i ecològica

28/04/2021 - 11:33

El passat 8 d’abril es va presentar a diverses persones usuàries de Serveis Socials de Palau-Solità i Plegamans i interessades en els horts municipals les parcel·les reservades com a horts socials i que es destinaran a un projecte d’agricultura urbana i ecològica. El projecte de títol “Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) és d’Humana i de la Fundación Pueblo para Pueblo. 

Els participants en el programa, a part de cultivar la parcel·la pròpia pel consum familiar, es comprometen a assistir a les sessions de formació, a participar activament en les actuacions que s’organitzin i a respectar el Reglament dels horts municipals. El programa preveu una atenció tècnica per part de personal titulat que es realitzarà una tarda a la setmana (3 h/al dia). I es facilitarà el material necessari per al cultiu.

El programa és formatiu i es treballaran diferents temàtiques: tècniques de cultiu en horticultura ecològica, el manteniment de l’horta i dels seus voltants, l’ús sostenible de recursos, control ecològic de plagues i malalties més comunes, elaboració de fitosanitaris ecològics casolans, tractament de residus orgànics, generació de llavor i planter, etc.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Les persones adjudicatàries podran conrear-les per l’autoconsum durant un termini de tres anys

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí