Barcelona és una de les tres ciutats de la UE que participen en el projecte europeu RESCCUE

27/04/2021 - 12:43

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Les estratègies d'adaptació, formades a través de conjunts de mesures, poden ajudar les ciutats a adaptar-se als impactes climàtics i augmentar la seva resiliència. Però hi ha moltes mesures per escollir, la qual cosa la converteix en un desafiament quan es requereix una acció urgent.

En ajudar les ciutats a prioritzar les mesures d'adaptació, RESCCUE va proposar una metodologia que es pot adaptar a moltes ciutats. Aquesta metodologia va ser provada a Barcelona, Bristol i Lisboa.

"A partir dels canvis climàtics existents de les ciutats i els tallers amb les parts interessades, el projecte va proposar 4 estratègies i 27 mesures per a Barcelona, 3 estratègies i 14 mesures per a Bristol, i 6 estratègies i 24 mesures per a Lisboa", informa Marc Velasco, coordinador del projecte.

 

Categories: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí