L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima assessora 23 establiments de l'Alt Empordà

22/04/2021 - 10:00

L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (ACEC) ha iniciat, aquest mes d’abril, un conjunt d’assessoraments energètics als comerços de l’Alt Empordà. Aquesta actuació de l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà s’emmarca en el projecte del Punt d’Informació Energètica.

L’assessorament té com a objectiu reduir els consums energètics dels establiments i els sues costos associats. Un enginyer en serveis energètics és el responsable de fer les visites i valorar els punts de millora energètica. Concretament, els principals camps de treball són la contractació d’energia, sistemes d’il·luminació, tancaments i aïllament tèrmic dels establiments, eficiència energètica en electrodomèstics, autoconsum fotovoltaic i mobilitat elèctrica.

Avui dia, s’han portat a terme 8 de les 23 visites en els establiments que es beneficiaran d’aquest servei gratuïtament. Aquests, representen la diversitat d’empreses existents a la comarca. Els establiments (Subministraments el Far, restaurant els Oliverons, Càmping Rural Gorbat, restaurant la Quadra, carnisseria Roca, botiga de queviures, l’Art de Port de Reig i Ona private Chef & catering) rebran un informe on es recullen totes les observacions de la visita i les diferents propostes d’estalvi energètic i energies renovables.

En l’àmbit domèstic continuen els assessoraments gratuïts que aquest mes es realitzaran els dies 22, 23, 26 i 27 d’abril. Es pot consultar on es farà l’atenció presencial del PIE al calendari del web del Consell Comarcal de l’Alt Empordà o bé posant-se en contacte a: puntinfoenergia@altemporda.cat .


 

Relacionats

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí