Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies del transport urbà

13/04/2021 - 11:06

Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies de transport urbà, a partir del pròxim dijous 15 d’abril, per continuar avançant en els paràmetres de mobilitat sostenible.

Fa poques setmanes, la línia L3 ja va estrenar el nou model d’híbrid, un bus de menys emissions de CO2 (model Teris), que ha estat provat amb èxit a moltes altres ciutats. Els antics vehicles híbrids (model Tempus) s’havien hagut de retirar de tots els municipis per una averia general, cosa que va obligar al canvi a motors de combustible convencional per continuar prestant el servei.

L’empresa Transports Ciutat Comtal és la que té la concessió del transport de bus urbà a Sitges i serà aquesta mateixa companyia la que completarà el canvi dels actuals vehicles de combustible convencional als nou bus híbrid (model Teris).

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, considera que “la nostra aposta per la sostenibilitat és clara. Si ara mateix només hi havia un bus híbrid no era pas per voluntat municipal, sinó per una errada en el model d’híbrid que es feia servir a tot arreu” i afegeix que “estem segurs que el nou model de bus híbrid funcionarà bé i podrem donar el servei de transport urbà sostenible que Sitges es mereix”.

Coincidint amb la implantació dels nous vehicles, es realitzarà un canvi del circuit de la L2, entre la parada 5 i 6, a través de la rotonda que connecta amb la parada a demanda de Miralpeix.


 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia
Se celebrarà del 22 al 28 d'abril

Més de 300 persones expertes en contaminació acústica es reuniran a Manresa el 24 i 25 d’abril per debatre alguns dels temes més rellevants que afecten el sector en el marc del congrés Acusticat

Notícia

L'Ajuntament de Sitges i l'empresa concessionària del servei, AGBAR, s’han reunit per presentar el balanç del servei i fer el seguiment dels projectes amb els quals es treballa per disposar d’aigua potable davant l’actual escenari d’emergència per sequera. Sitges se situa com a referent català en l’optimització de l’ús que es fa de l’aigua.

Butlletí