Entra en vigor la prohibició dels plàstics d’un sol ús a Balears

Font: IB3

12/04/2021 - 11:11

Plastic Free Balearics ha celebrat l’entrada avui en vigor de la llei que prohibeix la venda de productes d’un sol ús a les Balears. L’entitat, formada por Save the Med Foundation, Ibiza Preservation, Alianza Menorca sin Plástico, Beyond Plastic Med i Plastic Free Ibiza, ha volgut donar “la benvinguda” a la Llei de Residus.

 

Tot i això, Plastic Free Balearics reclama mesures per a combatre els bioplàstics i evitar “falses solucions”. Ha fet una crida per prestar especial atenció a aquests bioplàstics perquè, afirmen, creen la falsa percepció de que són productes ecològics i que poden desaparèixer en poc temps en la naturalesa, “pero no és cert”.

A partir d’avui hauran de desaparèixer els plats i coberts de plàstic d’un sol ús i les sefates per envasar-hi aliments com ara la carn, el peix o la fruita, així com els estris de plàstic dels bars i restaurants. I en el cas dels productes per endur-se’n, només si el material és compostable. També s’avança en la línia d’acabar amb les bosses de plàstic en comerços i supermercats. Només hi permetran les reutilitzables, que hauran d’estar fabricades amb un màxim del 50% de plàstic reciclat.

Sí es permetrà, en canvi, un dels envasos de plàstic més polèmics: les càpsules de cafè.

L’objectiu del Govern amb aquesta nova llei és reduir 47 quilos per persona de residus en aquest 2021, i 100 abans del 2030 per complir amb les directrius d’Europa. Amb això també reduir la contaminació a la mar, que a les illes ha crescut un 21,5% respecte al 2010.

Podeu veure el vídeo de la notícia a la font original


 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí