L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fomenta la criança sostenible per reduir els residus generats a la primera infància

09/04/2021 - 13:35

 

Ja es pot consultar la xerrada “Criança sostenible, tot és començar” a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Les famílies interessades poden sol·licitar un lot de bolquers reutilitzables gratuïtament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va organitzar una sessió informativa sobre criança sostenible, el passat dimecres 10 de març, en el marc de la campanya “Reduir i reciclar, tot es començar”. La xerrada va reunir virtualment diversos veïns i veïnes del municipi interessats en reduir la gran quantitat de residus que es generen durant la primera infància i, per tant, el seu impacte ambiental.

A l’inici de la xerrada es va fer una petita introducció a la campanya “Reduir i reciclar, tot és començar”, la problemàtica ambiental actual i quines reflexions es poden plantejar sobre el nostre model de vida i hàbits de consum.

En aquest context, es van donar una sèrie d’idees per reduir la generació de residus al nostre dia a dia amb els nadons, des d’opcions més sostenibles d’higiene íntima, fins a com comprar roba o joguines de manera responsable. Com a punt destacat de la xerrada, es van explicar què són els bolquers de tela, les tipologies que podem trobar i com utilitzar-los. Finalment, es van compartir experiències entre els i les assistents per avançar cap a una criança més sostenible, així com la resolució de dubtes que van anar sorgint durant la sessió.

Per avançar cap aquest model i reduir la generació de residus, l’Ajuntament lliurarà gratuïtament un lot de bolquers de tela a aquelles famílies que, després de consultar el vídeo de la sessió, vulguin iniciar-se en la pràctica d’una criança més sostenible. El lot es pot sol·licitar mitjançant el formulari de contacte disponible al següent enllaç https://reduirireciclar.mont-roig.cat/contacte/, escrivint al correu electrònic reduirireciclar@mont-roig.cat facilitant el nom, DNI, adreça i telèfon de contacte o bé trucant al 977 83 70 05. El nombre de lots a lliurar és limitat i anirà per ordre de sol·licitud.

A continuació podeu recuperar el vídeo de la sessió “Criança sostenible, tot és començar”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El congrés enumera iniciatives per combatre el malbaratament alimentari en el seu últim dia d’activitat.

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí