Sant Cugat s'alia amb el desenvolupament urbà sostenible

02/04/2021 - 12:30

La ciutat s'uneix amb el nou Hub ECCUS juntament amb vuit ciutats i vuit empreses per accelerar la recuperació davant de la Covid-19

Sant Cugat s'ha unit al nou Hub Economia Circular i Ciutats Urbanes Sostenibles (ECCUS) que busca el desenvolupament urbà sostenible basat en l'economia circular. El Hub ECCUS vol esdevenir un espai per al desenvolupament d'iniciatives innovadores per a l'optimització de recursos, promovent la implementació d'estratègies d'economia circular a les ciutats adherides. Vol convertir els municipis adherits en un model econòmic que posi el focus en la creació d'un ecosistema territorial sostenible basat en els conceptes de repensar, redissenyar, reutilitzar, reparar, remanufacturar, reciclar i recuperar.

El nou ens s'ha fixat l'objectiu de ser un pol d'atracció per a generar coneixement i experiència en aquest àmbit per fomentar sinergies entre les ciutats i la indústria. A més, vol implicar la ciutadania fomentant llocs de treball verds, incidir en les polítiques de consum i accedir conjuntament a les diferents fonts de finançament europees i estatals per a implementar aquestes polítiques.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat que "el Hub està duent a terme un primer projecte que vol estudiar solucions que disminueixin el percentatge d'impropis en els residus orgànics mitjançant la seva densitat". Gallardo ha admès que "aquest sistema permetria bonificar als usuaris que realitzin correctament la separació de les diferents fraccions de residus".

El Hub ECCUS està format, d'una banda, pels ajuntaments de Gavà, Gijón, Las Rozas, Riba-Roja de Turia, San Fernando, Sestao, Sevilla, Valladolid i, ara també, pel de Sant Cugat. I, d'altra banda, per dues entitats publicoprivades, Aigües de Barcelona i Cetaqua, i sis empreses, TECH friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP.


 

Relacionats

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí