L’Ajuntament de la Ràpita s’adherix al «Catalunya CleanUp Challenge» per acabar amb la brossa al municipi

24/03/2021 - 10:03
La iniciativa proposa a la ciutadania fotografiar i recollir la la brossa del carrer per prendre consciència

La iniciativa proposa a la ciutadania fotografiar i recollir la la brossa del carrer per prendre consciència

La campanya proposa a la ciutadania fer fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors.

L’Ajuntament de la Ràpita s’adherix a la campanya ‘Catalunya CleanUp Challenge’ per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus que hi ha al nostre entorn. Aquesta acció mediambiental pretén transmetre a la societat la importància de fomentar accions sostenibles per reduir els residus, i canviar el comportament quotidià de la ciutadania. 

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, exposa que “contribuir a la millora del medi ambient és un dels nostres objectius i amb esta campanya, veiem l’oportunitat de treballar per sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre el deure individual que hem d’adoptar cadascun de nosaltres per mantenir el planeta net”.

‘Catalunya CleanUp Challenge’ proposa a la ciutadania que faça fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors. Per a això, s’utilitza l’aplicació mòbil Litterati que permet geolocalitzar els residus, fotografiar-los i registrar-los en una base de dades amb l’objectiu d’analitzar el contingut per, posteriorment, buscar solucions. Les fotografies permeten obtenir una visió global de quin tipus de brossa hi ha en cada zona per treballar en la cerca d’accions de millora. 

És molt important que un cop pujada la fotografia a la base de dades, la brossa es reculli per dipositar-la a una paperera o contenidor. L’objectiu del repte és arribar a les 100.000 captures el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El model de compactació a prova, totalment automatitzat, permet emmagatzemar cinc vegades més que una paperera d’escombraries tradicional

Article

En les tasques d’asfaltatge que s’executen s’han utilitzat 555 quilos de plàstics de rebuig que s’han incorporat a la mescla asfàltica de 185 tones de quitrà que s’han utilitzat per asfaltar el Passeig Dalmau en tot el tram de 1.580 metres quadrats.  La utilització del plàstic reciclat suposa una reducció de 860 quilos de CO2 emesos. 

Article

Amb l'inici del curs escolar L'Ajuntament de Tordera ha donat el tret de sortida a la campanya "Uneix-te al zero". Enguany, des de l'Ajuntament de Tordera es vol fer un pas més i començar a treballar per la minimització de residus, per aquest motiu s'inicia una campanya dirigida a la reducció dels residus des de tots els àmbits.

Butlletí