Campanya cívica al Parc Natural de Collserola

18/03/2021 - 14:15

Durant el mes de març comença la campanya d’informadors al Parc Natural de Collserola, per reforçar la divulgació de les bones pràctiques i de la normativa vigent.

Com a conseqüència de la situació actual de pandèmia i de les diferents restriccions de mobilitat, s’ha intensificat l’ús dels espais naturals de Barcelona. L’any 2020, la freqüentació al Parc Natural de Collserola va augmentar en un 26% respecte l’any anterior, elevant la xifra anual a 6.300.000 visites. En paral·lel, s’han vist incrementades les situacions d’inseguretat i de conflicte entre visitants, sobretot en cap de setmana quan les visites es multipliquen a tots els espais.

Amb l’objectiu de reforçar la divulgació de les bones pràctiques i de la normativa vigent, des del març fins al juny una parella d’informadors se situarà a diferents entrades del Parc amb alta afluència de visitants. Les jornades seran durant el matí, amb horari de 10 a 14 h.

A Horta-Guinardó, els informadors seran al Pla dels Maduixers, els dies 20 de març, 17 d’abril, 15 de maig i 20 de juny.

Podeu veure el mapa detallat de tots els emplaçaments on se situaran els informadors en aquest enllaç.

Aquesta presència en el territori anirà acompanyada d’un reforç comunicatiu a les xarxes socials i al web del Parc vinculat a la campanya de comunicació Collserola, Territori Vital, que vol posar en relleu la importància d’aquest espai natural per a tots els habitants de l’àrea metropolitana.


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Reportatge
EN EL PUNT DE MIRA

Les característiques concretes ecosistèmiques i urbanístiques de Collserola fan que la gestió forestal i agrícola presenti reptes particulars.

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Butlletí