El Premi 2020 North-South distingeix el MedECC

Font: UAB

18/03/2021 - 13:03

El Premi 2020 North-South del Consell d'Europa ha estat atorgat a la xarxa d'Experts Mediterranis en Canvi Climàtic i Ambiental (MedECC) de la Unió per la Mediterrània.

El guardó reconeix la tasca del MedECC, format per més de 600 científics de 35 països mediterranis i europeus, entre els quals es troba l'oceanògrafa Patrizia Ziveri de l'ICTA-UAB.

La xarxa MedECC ha elaborat la primera avaluació científica sobre l'impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, un informe en el qual Patrizia Ziveri ha participat com a autora principal en l'àmbit d'Ecosistemes. El jurat considera que el MedECC representa un exemple destacat del potencial de col·laboració entre estats i societats per fer front als canvis del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una resposta a la necessitat de cooperació científica i d'experts per produir anàlisis basats en el coneixement com una base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'Objectiu Global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió de la mar Mediterrània com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va portar a la creació, fa 25 anys, de el Procés de Barcelona.

Amb aquesta decisió, el jurat vol destacar una causa universal que està indissolublement lligada als principis de drets humans, democràcia i Estat de Dret, que constitueixen els principals valors de Consell d'Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per aconseguir desafiaments globals comuns.

Per a més informació, podeu consultar la decisió ampliada de Jurat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El pla del Govern preveu la creació d’una xarxa d’oficines tècniques per donar suport als municipis, l’aprovació del Pla territorial i de la Llei de transició energètica, la creació d’una energètica pública i l’impuls de l’aprofitament de la biomassa i el biogàs.

Acte
11/11/2021 - 10:00
12/11/2021 - 10:00
Sessió virtual via Zoom
Notícia
L'estació de Bellpuig, una de les localitats que pateixen un dèficit històric de connexió amb Lleida (Wikimedia Chixoy Share Alike 3.0)

L'estació de Bellpuig, una de les localitats que pateixen un dèficit històric de connexió amb Lleida (Wikimedia Chixoy Share Alike 3.0)

Renfe deixarà de ser l’operador, Ferrocarrils n’assumirà la gestió i ha anunciat que millorarà la freqüència, puntualitat i comoditat. Aquest traspàs ha de ser l’avantsala del traspàs total i efectiu del servei de Rodalies a Catalunya.

Butlletí