Garraf al natural

Font: Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf

15/03/2021 - 14:06


A través del vídeo del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf es volen donar a conèixer els espais naturals del Garraf, posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus i oferir algunes pautes per a la seva conservació.

El Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf commemora el Dia Mundial de la Natura amb l’estrena del vídeo “Garraf al natural”. A través del vídeo es volen donar a conèixer els espais naturals del Garraf, posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus i oferir algunes pautes per a la seva conservació. En la primera part del vídeo es ressalten espais rics i diversos en patrimoni natural i històric, espais forestals amb garrigues, pinedes i matollars, així com el patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, penya-segats, dunes, canyissars i zones deltaiques i fluvials.

Amb la voluntat de promoure la mobilitat sostenible, un parell de ciclistes fan un viatge pels espais naturals més emblemàtics de la comarca del Garraf, començant per la Desembocadura del Foix, passant per la platja Llarga i torrent de Sant Joan, els Colls i Miralpeix, la riera de Ribes, el castell vell d’Olivella i acabant al mirador del Pic de l’Àliga. La segona part del vídeo se centra en l’activitat humana, que és la principal amenaça pels ecosistemes i biodiversitat del Garraf, especialment per l’abocament d’una gran quantitat de deixalles en aquests espais.

Finalment, el vídeo apunta algunes accions que ajuden a millorar l’entorn com els programes d’educació i sensibilització mediambiental i les accions de neteja dels espais naturals organitzades per institucions, entitats i diferents grups de voluntariat, els projectes d’algunes entitats de preservació del patrimoni de pedra seca i les restauracions de camins, com és el cas del camí ramader de Marina. Així mateix, es mencionen les actuacions de restauració i millora forestal, els programes de prevenció d’incendis i la protecció constant de les diferents agrupacions de defensa forestal de la comarca. També es fa una crida a la ciutadania a contribuir a mitigar la degradació ecològica i paisatgística, evitant la generació de residus, que afecten greument el medi i la salut.

El vídeo ha estat realitzat pel Servei de Medi Natural i Litoral i Canal Blau, i ha comptat amb la col•laboració de Carles Lluch, Sergi Carreres, Padu López, Josep Lluís Carrillo, i Domi Tineo.


 

Relacionats

Article

En Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, ens explica el valor ecològic dels espais naturals de Catalunya, l’existència d’àrees protegides i la seva vulnerabilitat. També ens assenyala l’impacte negatiu que té la massificació d’aquests espais singulars i què podem fer per gaudir-ne i ajudar a la seva conservació.

Article

Vídeo que parla del valor forestal dels nostres boscos dins de la campanya de Valor de les Muntanyes del Baix.

Article


Foc Off és un retret a les persones que cometen imprudències. És un clam per mantenir els boscos lliures d'incendis.

Butlletí