Garraf al natural

Font: Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf

15/03/2021 - 14:06


A través del vídeo del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf es volen donar a conèixer els espais naturals del Garraf, posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus i oferir algunes pautes per a la seva conservació.

El Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf commemora el Dia Mundial de la Natura amb l’estrena del vídeo “Garraf al natural”. A través del vídeo es volen donar a conèixer els espais naturals del Garraf, posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus i oferir algunes pautes per a la seva conservació. En la primera part del vídeo es ressalten espais rics i diversos en patrimoni natural i històric, espais forestals amb garrigues, pinedes i matollars, així com el patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, penya-segats, dunes, canyissars i zones deltaiques i fluvials.

Amb la voluntat de promoure la mobilitat sostenible, un parell de ciclistes fan un viatge pels espais naturals més emblemàtics de la comarca del Garraf, començant per la Desembocadura del Foix, passant per la platja Llarga i torrent de Sant Joan, els Colls i Miralpeix, la riera de Ribes, el castell vell d’Olivella i acabant al mirador del Pic de l’Àliga. La segona part del vídeo se centra en l’activitat humana, que és la principal amenaça pels ecosistemes i biodiversitat del Garraf, especialment per l’abocament d’una gran quantitat de deixalles en aquests espais.

Finalment, el vídeo apunta algunes accions que ajuden a millorar l’entorn com els programes d’educació i sensibilització mediambiental i les accions de neteja dels espais naturals organitzades per institucions, entitats i diferents grups de voluntariat, els projectes d’algunes entitats de preservació del patrimoni de pedra seca i les restauracions de camins, com és el cas del camí ramader de Marina. Així mateix, es mencionen les actuacions de restauració i millora forestal, els programes de prevenció d’incendis i la protecció constant de les diferents agrupacions de defensa forestal de la comarca. També es fa una crida a la ciutadania a contribuir a mitigar la degradació ecològica i paisatgística, evitant la generació de residus, que afecten greument el medi i la salut.

El vídeo ha estat realitzat pel Servei de Medi Natural i Litoral i Canal Blau, i ha comptat amb la col•laboració de Carles Lluch, Sergi Carreres, Padu López, Josep Lluís Carrillo, i Domi Tineo.


 

Relacionats

Article

La peça audiovisual "Reconnecta amb la natura amb els banys de bosc", és la primera activitat que es porta a terme dins del projecte "Sant Pere de Ribes, Municipi Saludable". Amb els Banys de Bosc al Parc del Garraf, es vol impulsar el binomi salut i natura en l'àmbit municipal, posant en valor la contribució fonamental de la natura en el benestar de les persones i la prevenció de la seva salut.

Article

Durant el mes de maig de 2021, la ciutat serà guardonada amb un grau de distinció, les Flors d'Honor, atorgat per integrants de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i, per tal d’acompanyar aquesta distinció, l’Ajuntament ha tirat endavant una sèrie d’accions divulgatives que tenen l’objectiu de visibilitzar i posar en valor l’activitat que la ciutat genera en l’àmbit dels parcs i jardins, la natura i la sostenibilitat. 

Article

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana la segona fase de la campanya de sensibilització als parcs sota el lema 'Parcs naturals sí, però amb civisme' en la que hi participen personatges coneguts vinculats als diferents espais de la Xarxa de Parcs Naturals.

Butlletí