Terres amb futur

Font: Diba

15/03/2021 - 13:02

Aquest StoryMap és un projecte europeu coordinat a Catalunya per Sònia Callau, enginyera agrònoma, i responsable de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona.

Un passeig per la demarcació de Barcelona ens permet descobrir un paisatge ric en camps de conreu, pastures i boscos. Però, si comparem dades històriques amb els indicadors més actuals, com ha canviat la distribució general del territori en els darrers seixanta anys? S’han perdut terres de conreu o, ben al contrari, se n’han guanyat? Quins són els pobles amb una superfície agrària més petita? I la més gran?

Aquestes respostes s'esbrinen a "Terres amb futur" contrastant l'últim mapa de cobertes publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb un mapa originat a partir de l'ortofotografia de 1956 de la província de Barcelona.

Aquest StoryMap celebra el rol central del recurs del sòl com la base fonamental per a la seguretat alimentària. És un projecte europeu coordinat a Catalunya per Sònia Callau, enginyera agrònoma, i responsable de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona. Podeu accedir aquí.

 


 

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Butlletí