Terres amb futur

Font: Diba

15/03/2021 - 13:02

Aquest StoryMap és un projecte europeu coordinat a Catalunya per Sònia Callau, enginyera agrònoma, i responsable de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona.

Un passeig per la demarcació de Barcelona ens permet descobrir un paisatge ric en camps de conreu, pastures i boscos. Però, si comparem dades històriques amb els indicadors més actuals, com ha canviat la distribució general del territori en els darrers seixanta anys? S’han perdut terres de conreu o, ben al contrari, se n’han guanyat? Quins són els pobles amb una superfície agrària més petita? I la més gran?

Aquestes respostes s'esbrinen a "Terres amb futur" contrastant l'últim mapa de cobertes publicat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb un mapa originat a partir de l'ortofotografia de 1956 de la província de Barcelona.

Aquest StoryMap celebra el rol central del recurs del sòl com la base fonamental per a la seguretat alimentària. És un projecte europeu coordinat a Catalunya per Sònia Callau, enginyera agrònoma, i responsable de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona. Podeu accedir aquí.

 


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí