"La Natura Ets Tu"

Font: XCN

15/03/2021 - 10:43

 

Des de la XCN s'ha iniciat una campanya comunicativa per mostrar el recolzament de la ciutadania cap a polítiques que defensin i situïn la natura en el centre. La campanya, sota l’eslògan de ‘La Natura Ets Tu’, ha engegat amb la publicació d’un vídeo en que persones conegudes i actors rellevants del món ambientalista exposen la importància de conservar el medi natural. Periodistes, científiques, influencers, personal sanitari i altres s’han sumat a aquesta campanya, que pretén mostrar el consens social que existeix al voltant dels temes ambientals i acostar a la societat els reptes als que ens enfrontem i les accions necessàries per fer-los front.

La campanya engega en un moment clau de negociacions polítiques per formar govern. Des de la XCN, com a aglutinadora de més de 160 entitats ambientals, administracions locals i centres de recerca, hem reiterat la importància de que els temes ambientals siguin una prioritat en aquestes negociacions. Com ja vam exposar al comunicat que vam publicar juntament amb COAMB i conservació.cat, considerem essencial la creació durant la propera legislatura d’un Departament transversal que assumeixi totes les competències de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat: només així es podran executar aquelles mesures urgents per revertir la pèrdua de biodiversitat i garantir un futur sostenible. És per això que demanem un govern valent que situï en el centre de les seves polítiques la natura, la sostenibilitat, i la societat.

Animem a que entitats i persones compromeses amb la natura facin un petit vídeo o tuit explicant, des del seu punt de vista i el seu àmbit d’actuació, per què és necessari que Catalunya aposti per una transició ecològica i social, i que el publiquin a xarxes sota el hashtag #CATecosocial i #laNaturaetsTU. Sumant forces podrem mostrar el compromís i la conscienciació que la ciutadania ha adquirit amb la natura, reivindicant la importància de que Catalunya disposi de polítiques ambientals eficients i adequades.


 

Relacionats

Article

OnEarth és una aplicació de realitat mixta, desenvolupada per quatre estudiants de Batxillerat del Col·legi Padre Damián de Barcelona, que pretén desafiar els usuaris a prendre accions concretes per reduir la seva petjada de carboni i protegir el medi ambient.

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Article

El Concurs juvenil de curtmetratges Senat pel clima té per objecte fomentar la implicació dels joves creadors en la consecució dels objectius mediambientals de l'Agenda 2030.

Butlletí