Es convoca el Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2021

15/03/2021 - 09:37
Guardó del premi Ramon Margalef

Guardó del premi Ramon Margalef

La Generalitat de Catalunya va crear l'any 2004 el Premi Ramon Margalef d'Ecologia, honorant així la memòria del savi català i universal. El guardó, d'àmbit internacional, té com a objectiu el reconeixement d'aquelles persones d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.

Es poden presentar candidatures al dissetè Premi Ramon Margalef d'Ecologia, corresponent a l'any 2021, fins el 28 de maig de 2021.

El guardó del Premi Ramon Margalef és una escultura que interpreta una microalga anomenada Picarola margalefii.

Picarola margalefii Cros et Estrada, 2004, pertany al grup dels cocolitòfors, microalgues caracteritzades per cobertes cel·lulars formades per plaquetes calcàries de formes molt diverses. P. margalefii va ser trobada per primera vegada en aigües mediterrànies i va ser dedicada al Dr. Ramon Margalef, gran impulsor de l'estudi d'aquests organismes.

Podeu accedir aquí a tota la informació sobre la convocatòria.

L’ecòloga Sandra Lavorel, Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2020

La doctora Sandra Lavorel va ser l’escollida com a guanyadora de la XVI edició del Premi Ramon Margalef d’Ecologia, d’entre 38 candidatures. El Jurat va valorar la tasca d’aquesta científica, professora d’investigació del Laboratori d’Ecologia Alpina de Grenoble (França), considerada una de les principals ecòlogues d’Europa.

El jurat va considerar que ha fet contribucions destacades als vincles entre l’ecologia de comunitats i l’ecologia del paisatge a Europa, amb un enfocament important en les regions mediterrànies i alpines, i també a Oceania.


 

 

Relacionats

Notícia

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Acte
31/08/2023 - 00:00

Butlletí