Barcelona Energia evita l’emissió de més de 100.000 tones de CO2 a l’àrea metropolitana de Barcelona en dos anys

05/03/2021 - 11:56

La comercialitzadora pública, creada el 2018, aposta només per energia 100 % renovable. En termes econòmics, l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha estalviat 1.300.000 €

Aquestes emissions equivalen a les que emetria un cotxe dièsel en recórrer més de 556 milions de quilòmetres. És a dir, en donar unes 14.000 voltes a la Terra per la línia de l’equador (el camí més llarg per donar la volta al planeta).

Una manera de compensar aquestes emissions hauria estat plantar uns 7 milions d’arbres dins de la metròpolis de Barcelona. En canvi, s’ha pogut fer simplement apostant per l’energia 100 % renovable de Barcelona Energia.

En termes econòmics, l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha estalviat 1.300.000 €

Barcelona Energia, com a comercialitzadora pública, té la missió de fer accessible uns serveis bàsics com la llum i l’energia, fomentar l’eficiència energètica i representar un estalvi real per a les administracions i per al ciutadà de l’àrea metropolitana. És per això que, per política, Barcelona Energia ajusta al màxim les seves tarifes al preu real de compra de la llum, tant per a les administracions com per al ciutadà. El màxim exponent d’això és la tarifa variable.

Concretament, els usuaris de Barcelona Energia s’estalvien una mitjana de 84 € a l’any respecte de la seva comercialitzadora anterior. Aquesta xifra s’incrementa en 55 € més per a aquelles persones a qui la comercialitzadora ha recomanat el canvi a discriminació horària i en 58 € extra per a les persones a qui també s’ha proposat una optimització de la potència contractada d’acord amb l’ús real.

Foment de l’eficiència energètica i l’autoconsum

Barcelona Energia també té com a objectiu reduir l’ús d’energia no necessària. Per això imparteix diverses formacions en eficiència i assessoraments personalitzats per tal de reduir el consum innecessari, que genera una despesa tant energètica com econòmica fàcilment evitable.

A més a més, aposta per la generació solar amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum com a futur model d’abastiment energètic a l’àrea metropolitana, i per això ajuda les persones que estiguin interessades a instal·lar-ne i ofereix una tarifa específica per beneficiar-se al màxim dels avantatges que proporciona aquest sistema des del primer dia.


 

Relacionats

Butlletí