L'Ajuntament de Malgrat instal·larà calderes de biomassa a les 2 escoles públiques

25/02/2021 - 18:30
Imatge d'arxiu de l'Escola Marià Cubí i Soler. Foto: Aj Malgrat.

Imatge d'arxiu de l'Escola Marià Cubí i Soler. Foto: Aj Malgrat.

L'Ajuntament, en el seu compromís amb la transició energètica, substituirà aquest any les calderes de gas de les escoles públiques del municipi per unes de biomassa per al seu sistema de calefacció. En el ple de dijous passat, es va aprovar una modificació pressupostària que inclou aquesta actuació, valorada en uns 262.775 euros.

Les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler tenen actualment unes calderes de gas per fer funcionar el sistema de calefacció dels seus equipaments. L'Ajuntament les canviarà per calderes que utilitzaran biomassa per generar energia tèrmica. Funcionaran amb pèl·lets i permetran una reducció de les emissions de CO2 amb l'objectiu de mitigar els gasos amb efecte d'hivernacle, i alhora utilitzar una energia més neta. Aquesta actuació s'engloba en el compromís de l'Ajuntament de Malgrat de Mar amb la transició energètica en la lluita contra el canvi climàtic. És una de les accions previstes en el document estratègic de planificació energètica i climàtica local (PAESC) de l'Ajutament, el qual inclou un seguit d'actuacions per portar a terme per aconseguir superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030, i així, anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO2 al seu terme.

Els beneficis de la biomassa

La demanda de biomassa contribueix a potenciar la gestió forestal i esdevé una sortida al mercat per a la fusta de menor qualitat dels nostres boscos. La seva producció té incidències importants directes (disminució del risc d'incendi i millora de l'estat de les masses forestals) i indirectes (percepció del bosc com a font de treball i riquesa) sobre el medi natural. La biomassa, a més, és la font renovable que més llocs de treball genera per unitat d'energia produïda.

L'ús de la biomassa permet reduir la necessitat dels combustibles fòssils i genera una sèrie de beneficis econòmics associats molt importants: un balanç econòmic positiu amb un cost en €/kWh inferior al dels combustibles fòssils, una major establitat de preus i una disminució de la dependència energètica.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La Regidoria de Sostenibilitat ha posat el nou projecte de ciència ciutadana per fer un seguiment de les poblacions de papallones diürnes i així poder a avaluar i entendre la biodiversitat urbana.

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí