Caldes de Malavella implanta el porta a porta el proper 15 de març

18/02/2021 - 15:41

La població de Caldes de Malavella implanta el nou sistema de recollida porta a porta el proper dilluns 15 de març. Per aquest motiu, durant quatre setmaness’organitzaran diferents punts de repartiment de contenidors en cadascun dels nuclis de població. Amb tot,  el dissabte 13 de març la campanya arribarà al seu punt àlgid amb l’inici de la retirada dels contenidors del carrer, que finalitzarà el mateix dilluns 15 per donar temps a la població a adaptar-se al nou sistema.

Amb caràcter previ els veïnats residencials del municipi estan duent a terme les seves pròpies campanyes informatives i el repartiment de materials in situ que va començar a finals de l’any passat a Franciac i Aigües Bones, i que continua des de principis d’any a Llac del Cigne, Tourist Club, Malavella Park, Els Tapiots i Can Solà Gros, i finalitzarà a partir del 15 de març a Can Carbonell.

En aquests moments, a mitjans del mes de febrer, s’inicia la campanya de comunicació del nucli de Caldes, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les convocarà a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D’aquesta manera es divideixen les prop de 5.000 llars comptabilitzades a Caldes en 4 grups que podran accedir a 5 sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.

En concret cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment habitual és el recinte de la piscina municipal excepte els dimarts que s’habilitarà una vela a la zona del mercat, matí i tarda, destinada especialment a les persones grans i amb problemes de mobilitat.

Totes les accions realitzades i programades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells duts a terme a l’exterior i complementats amb altres mesures que s’han adaptat a la situació de la Covid-19.

La bustiada a la població es veurà reforçada per una intensa campanya informativa al carrer i a les xarxes amb l’element comunicatiu de “La portanoves del porta a porta”.

Aquest dimecres, dia 17 de febrer, sortirà al carrer i a les xarxes, la portanoves groga, que anuncia la data del canvi i convida a tothom a compartir la seva pròpia adaptació al reciclatge a casa amb una nova parella comarcal: en Muralles i la Termals, i la seva crònica del porta a porta de la comarca de la Selva, que es difondrà a través de les xarxes.

Cada dimecres, un nou episodi de la crònica del porta a porta

La crònica del porta a porta de la Selva és una producció del Consell Comarcal de la Selva destinada a reviure en ficció els canvis que produeix el porta a porta a la majoria de llars selvatanes quan s’adapten al reciclatge 100% i enceten el nou camí cap a la sostenibilitat.

Aquesta primera entrega, destinada al reciclatge i les primeres passes de la reducció dels residus, està formada per 12 episodis d’uns 4 minuts, protagonitzats per tres nous personatges comarcals: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals han estat escollits per fer honor als tres municipis selvatans que estan iniciant junts el porta a porta durant les primeres setmanes d’aquest 2021: Sils, Caldes i Hostalric.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus

El dia 13 de març, el Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- encetarà la retirada de tots els contenidors del carrer, que finalitzarà el mateix dilluns 15 de març per donar més marge a la població en l’adaptació al nou sistema.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Comiat dels contenidors

La campanya informativa culminarà el dissabte 13 de març a les dotze del migdia amb un passa carrers de petit format, adaptat a les normes sanitàries actuals per la Covid-19.

En aquest acte hi intervindran els tres personatges ja coneguts a través de la crònica del porta a porta: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals estaran acompanyats d’un grup d’alumnes de l’escola de teatre El Galliner.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi. 

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Butlletí