Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'edifici de Sabemsa i a la coberta del dipòsit d’aigua potable de Maria Feliu, a Barberà del Vallès

12/02/2021 - 10:08

Ambdues instal·lacions són les primeres de futures inversions que s'aniran realitzant properament per tal d'assolir l'objectiu del màxim aprofitament dels edificis municipals per la producció d'energia elèctrica sostenible per l'autoconsum compartit.

Aquest dilluns 18 de gener, l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, juntament amb el regidor de Cohesió Territorial i Transició Energètica, Carles Ortiz i Guarch, van visitar aquestes noves instal·lacions.

Aquestes dues instal·lacions d’energia fotovoltaica permetran, a més d’estalviar en el rebut de la llum, apropar-nos com a ciutat al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) en els punts 7 (Energia assequible i no contaminant), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), 12 (Producció i consum responsables), i 13 (Acció pel Clima).

Ambdues instal·lacions són les primeres de futures inversions que s'aniran realitzant properament per tal d'assolir l'objectiu del màxim aprofitament dels edificis municipals per la producció d'energia elèctrica sostenible per l'autoconsum compartit. Properament s'iniciarà la instal·lació a l'edifici Nodus a Can Salvatella.

Aquestes són les principals dades de les plaques fotovoltaiques a la façana de l’edifici de Sabemsa del c/ Circumval·lació, 14:

  • Potència instal·lada: 34,76 kWp
  • Producció anual aproximada 31 MWh, un 20 % del total del consum de l’edifici.
  • Estalvi econòmic anual de 3.500 euros aproximadament.
  • Estalvi acumulat durant la vida útil (25 anys) de la instal·lació de 100.510,93 euros aproximadament.
  • Amortització en 10 anys.
  • Amb aquesta instal·lació s'evitarà l'emissió anual de 10 Tn de CO2 a l’atmosfera. La reducció és equivalent a les emissions anuals de 10 habitatges, o 4 vehicles. D’altra banda, equival a haver plantat 1.600 arbres en un any.

Pel que fa a instal·lació fotovoltaica del Dipòsit Maria Feliu, aquestes són les principals dades:

  • Potència instal·lada: 22,44 kWp
  • Producció anual aproximada 30 MWh, un 35 % del total del consum de la planta.
  • Estalvi econòmic anual de 2.500 euros aproximadament.
  • Estalvi acumulat durant la vida útil (25 anys) de la instal·lació de 74.601,82 euros aproximadament.
  • Amortització en 9 anys.
  • Amb aquesta instal·lació s'evitarà l'emissió anual de 9,5 Tn de CO2 a l’atmosfera. La reducció és equivalent a les emissions anuals de 9 habitatges, o 4 vehicles. D’altra banda, equival a haver plantat 1.530 arbres en un any.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Notícia

El passat mes de setembre de 2023 van finalitzar les obres de la instal·lació fotovoltaica de 280 kWn per a autoconsum en la coberta de l'edifici de Nodus Barberà

Notícia

La substitució de 648 punts de llum per LEDs suposaran un estalvi energètic del 60,4%, concretament de 237.242 kWh anuals i 114.113 kg de CO2 a l’any

Butlletí