El Generation kWh, de Som Energia, aconsegueix el finançament per a les tres plantes de generació renovable

10/02/2021 - 13:45

El projecte del Generation kWh ha aconseguit tot el finançament necessari per tirar endavant les tres plantes de producció d’energia renovable previstes. Actualment en formen part 4.610 persones que, en conjunt, han aportat 4.548.900 euros. Així, la planta fotovoltaica de La Serra, a Anglesola (Lleida), ja té també el finançament que necessitava. Actualment el projecte està a l’espera de tràmits administratius, per poder començar a construir-lo.

El pressupost de La Serra ha disminuït una mica, i ara ja no necessita més aportacions. Així doncs, un cop aconseguit i superat l’objectiu del Generation kWh de 4.500.000 euros, ja no hi ha l’opció de seguir aportant-hi. Entrara l'entitat en un procés de revisió, reflexió i creació, per idear un nou Generation, on les persones puguin unir esforços per generar energia renovable. Es vol fer adaptat a la realitat actual, en què ja no hi ha barreres per a l’autoproducció individual, i en què les comunitats energètiques estan començant a aflorar.

Mentrestant, les persones que vulguin autoproduir, segueixen tenint opcions d’autoproducció d’energia renovable: des de la cooperativa s'estan promovent les compres col·lectives d’instal·lacions fotovoltaiques a habitatges, i també s'ha elaborat una Guia pràctica sobre l’autoproducció en blocs de pisos.

El Generation kWh és un sistema de finançament de plantes fotovoltaiques a partir d’aportacions que es van retornant al llarg de 25 anys. Mentrestant, al llarg d’aquests anys, la persona que ha aportat té una part de l’energia a preu de cost de les plantes del Generation kWh. Va néixer al 2015 com a una alternativa col·lectiva per superar la retirada d’incentius als projectes renovables i les barreres a l’autoproducció individual.

Les dues plantes fotovoltaiques del Generation kWh que ja estan en funcionament són la d’Alcolea del Río, a Sevilla, que va suposar una inversió de 2 milions d’euros, i la de Fontivsolar, a Fontiveros (Ávila), amb una inversió final de 800.000 euros. Entre les dues produeixen, aproximadament, 5 GWh l’any, que equival a l’ús energètic aproximat d’uns 2.000 habitatges. Quan es posi en marxa la tercera planta, la de La Serra, a Lleida, a través del Generation kWh es generaran una mitjana de 9.400.000 kWh anualment. Això equival a l’ús energètic aproximat d’unes 3.750 llars.

El fet d’haver assolit el finançament necessari (i que, per tant, ja no es puguin fer més aportacions) no afecta en res a les participacions fetes fins a dia d’avui, tot seguirà igual com fins ara.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Notícia

Aquesta setmana ha entrat en funcionament a Sant Boi l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES). El nou servei s'inscriu en l'aposta municipal per reduir els costos energètics de la ciutadania i lluitar contra l'emergència climàtica.

Notícia

Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300% i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35% anual.

Butlletí