10 anys fomentant l’educació ambiental a les escoles, a Roda de Berà

Font: Ajuntament de Roda de Berà

10/02/2021 - 12:08

La regidoria de Medi Ambient ha engegat per desè any consecutiu el programa d’activitats d’educació ambiental a les escoles per tal que els alumnes aprenguin a tenir cura del medi ambient des de petits.

Els alumnes de les escoles Salvador Espriu i el Cucurull gaudiran un any més, i ja en van deu, del programa d’educació ambiental que la regidoria de Medi Ambient posa en marxa cada curs. Les activitats, molt ben rebudes tant pels educadors com pels propis alumnes, tenen l’objectiu de fomentar entre els petits actituds de respecte i de conservació del medi ambient.

Els alumnes, de forma molt didàctica i amena, aprenen de la mà de la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament a adquirir una major consciència del seu entorn, la importància de viure en un món més sostenible o a descobrir que les petites accions del dia a dia poden ajudar a la construcció d’un món més respectuós amb el medi per combatre el canvi climàtic.

Entre els conceptes que aquest any els infants aprendran, segons el seu curs, trobem el funcionament de la Deixalleria municipal, amb una visita a les seves instal·lacions; com fer paper reciclat; el cicle de l’aigua i l’elaboració d’un mètode per depurar-la; descobrir com viuen i treballen les abelles de la mel, o els cargols dins d’un terrari; la importància dels Madalers per a l’ecosistema de la platja Llarga; o els horts i l’ecosistema bosc, amb una sortida al Cucurull. Aquest any, com a novetat, els alumnes de P4 observaran el cicle de vida dels cucs de seda.

Els primers en començar les activitats aquest any han estat els alumnes de l’escola Salvador Espriu. Els nens i nenes de tercer curs ja han pogut aprendre el cicle de l’aigua i a partir de dues ampolles de plàstic usades van poder elaborar un petit mètode de depuració per netejar l’aigua abans que pugui tornar al medi, sense alterar-lo negativament. Per altra banda, els alumnes de cinquè van aprendre a fabricar paper reciclat a partir de diaris vells.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles més sostenibles’, dirigida als docents cada curs escolar. Aquest curs 21/22 es treballa la metodologia de la indagació científica amb continguts ambientals.

Article

Es tracta d’un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa, inserit en la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Butlletí