El catorzè premi Federico Mayor Zaragoza proposa com a temàtica la sostenibilitat i el consum responsable

09/02/2021 - 10:47

La convocatòria del premi ja està oberta i està adreçada principalment als centres educatius del conjunt del país. Hi pot participar des de l’alumnat que cursa tercer cicle d’educació primària fins a estudiants universitaris. També s’hi poden inscriure entitats i institucions. Els participants han de presentar un clipmetratge de dos minuts de durada com a màxim i tenen temps de fer-ho fins al 26 de març. La dotació del Premi és de 5.000 euros.

La sostenibilitat i el consum responsable, aquest és el tema de la catorzena edició del premi Federico Mayor Zaragoza, un certamen de creació de vídeos dirigit a estudiants impulsat per l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa amb l’objectiu de crear consciència al voltant del desenvolupament sostenible i que porta per lema Actuem ara, demà pot ser tard! Salvem el planeta! Es tracta d’un premi que ha comptat des dels seus inicis amb la complicitat del campus Terres de l’Ebre de la URV, una col·laboració que ha guanyat pes aquest curs 2020-2021, ja que el campus ebrenc ha reforçat els seus vincles amb aquesta entitat i s’ha implicat en l’organització del premi. Tot plegat referma el compromís de la Universitat Rovira i Virgili amb els valors de sostenibilitat que promou la UNESCO.

El tema d’enguany del premi, sostenibilitat i consum responsable, representa els objectius de desenvolupament sostenible 12 i 13 de Nacions Unides. De fet, aquest guardó en consonància amb els objectius de Nacions Unides i l’Agenda 2030, persegueix sensibilitzar la població dels problemes mediambientals que amenacen el planeta, incentivar el compromís dels joves en la protecció i restauració dels sistemes ecològics, promoure un canvi constructiu per aconseguir formes de vida més sostenibles, donar a conèixer experiències als centres educatius i difondre la Carta de la Terra. Enguany s’ha convocat in memoriam de Montse Esteve, qui fou presidenta de l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO fins la seva mort, el març de l’any passat a causa del coronavirus. “Una dona extraordinària, incansable en la defensa de la dignitat humana”, en paraules de Federico Mayor Zaragoza, el tortosí que durant anys va presidir la UNESCO i qui dona el nom a aquest premi.

La convocatòria del premi ja està oberta i està adreçada principalment als centres educatius del conjunt del país. Hi pot participar des de l’alumnat que cursa tercer cicle d’educació primària fins a estudiants universitaris. També s’hi poden inscriure entitats i institucions. Els participants han de presentar un clipmetratge de dos minuts de durada com a màxim i tenen temps de fer-ho fins al 26 de març. La dotació del Premi és de 5.000 euros i es donarà un primer, segon i tercer premi per a cada categoria de 400, 250 i 150 euros, respectivament. Podeu consultar les bases del concurs al díptic o a la web d’Unesco Tortosa.


 

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Notícia

L’Institut Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat està treballant juntament amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i la Cooperativa Tarpuna un projecte centrat en l’emergència climàtica i la sostenibilitat ambiental. L’alumnat participant en el projecte ha revisat si es fa prou bé la separació de residus a la ciutat participant en una Mapathon de residus. Les conclusions extretes subratllen que es necessita posar atenció a la gestió de residus, ja que la majoria de contenidors presentaven impureses.

Butlletí