Medi Ambient reconeix la tasca de sis centres de les Illes Balears en matèria d’educació ambiental

Font: GOIB

05/02/2021 - 09:38

La tercera edició dels Premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible, que atorga el servei d’Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears s’ha resolt amb el reconeixement a sis centres educatius.

Els Premis, com és habitual, es divideixen en dues categories i la llista de guardonats és la següent:

En la categoria global, en reconeixement d'una trajectòria continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i de la seva implicació en la millora de l'entorn:

- Primer premi, dotat amb tres mil euros, per al centre públic IES Sa Colomina (Eivissa).

- Segon premi, dotat amb dos mil euros a compartir, per als centres concertats CC Nostra Sra. de la Consolació (Ciutadella) i CC Sant Josep Obrer I i II (Palma).

Tercer premi, dotat amb mil euros per al centre públic IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).

En la categoria específica, en reconeixement d'una actuació de referència en l'àmbit de la sostenibilitat energètica:

- Primer premi, dotat amb tres mil euros, per al centre públic IES Algarb. (Sant Josep de sa Talaia)

- Segon premi, dotat amb dos mil euros, per al centre concertat CC Sant Josep Obrer I i II. (Palma)

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha donat l’enhorabona als guardonats i ha lamentat que, enguany, per mor de la situació excepcional generada per la COVID-19 no s’hagin pogut entregar els guardons presencialment.

L’objectiu d’aquests premis és el reconeixement públic d’iniciatives d’educació ambiental per al desenvolupament sostenible duites a terme pels centres educatius de les Illes Balears. En aquest sentit, Mir ha destacat «la importància cabdal per al futur del planeta de la implicació dels centres educatius en l’educació ambiental de les generacions futures».

Coincidint amb el Dia de l’Educació Ambiental, el conseller ha destacat que «aquest és un dels eixos d’acció destacats de la conselleria que suposa la millor inversió a llarg termini en matèria mediambiental pels efectes de conscienciació i sensibilització que té en la ciutadania».

La Conselleria destina 100.000 € anuals a la línia de subvencions per a activitats d’educació ambiental a les Illes Balears a favor d’entitats sense ànim de lucre. Enguany, la convocatòria ha permès donar ajudes a 33 projectes, gairebé el doble que en la convocatòria de 2018 quan se’n van subvencionar 16.

Cal destacar, a més, en aquest sentit, la col·laboració, des de 2004, amb la Conselleria d’Educació en el programa Centres Ecoambientals que impulsa l’educació ambiental en els centres educatius.

Finalment, serveis com els de Protecció d’Espècies o el de Gestió Forestal publiquen de manera periòdica materials didàctics i divulgatius sobre els valors ambientals de les Illes Balears disponibles a la pàgina web de la Conselleria.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Notícia

El projecte es basa en quatre eixos, que consisteixen en: el disseny, la realització i l'acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l'aprovació dels plans de gestió; el foment d'un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball a través d’una Mesa de custòdia marina i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d'àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Article

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles més sostenibles’, dirigida als docents cada curs escolar. Aquest curs 21/22 es treballa la metodologia de la indagació científica amb continguts ambientals.

Article

Es tracta d’un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa, inserit en la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya

Butlletí