Castelló serà la primera província a implantar l’educació ambiental en tots els seus municipis

Font: Diputació de Castelló

02/02/2021 - 13:34
Ignasi Garcia, diputat de Sostenibilitat.

Ignasi Garcia, diputat de Sostenibilitat.

La Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Castelló signaran un conveni per ampliar el servei d’Educació Ambiental a les poblacions de més de 5.000 habitants. Aquesta iniciativa consolida a la província com la primera a tindre educadores i educadors ambientals en tots els seus municipis amb un total de 25 professionals.

La iniciativa encapçalada pel diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, assoleix unes xifres insòlites fins ara: sumarà dues persones més a les altres 18 que ara desenvolupen les seues accions a les localitats de menys de 5.000 habitants i a les cinc educadores i educadors ambientals que han dut a terme la sensibilització a peu de carrer a la capital de la Plana. Amb el projecte conjunt amb la Fundació Caixa Castellò, tots els pobles castellonencs tindran aquest servei ambiental de forma efectiva.

El projecte, per tant, afavoreix una comunitat educativa enllaçada amb valors de sostenibilitat, reciclatge i de reducció de l’impacte ecològic. «La reducció i el reciclatge dels residus que generem és un hàbit que hem d’adquirir com a ciutadanes i ciutadans implicats amb la justícia climàtica i el futur del planeta», ha dit Ignasi Garcia. El diputat ha explicat que el projecte se centrarà a conscienciar i implicar el veïnat, establiments i associacions a reduir la quantitat de residus que generen en la seua activitat diària mitjançant l’adquisició d’hàbits de consum més sostenibles.

També s’incidirà en el reconeixement de cada tipus de residu per a la seua correcta separació i ubicació en els contenidors de colors i també es donarà a conéixer serveis complementaris com el dels ecoparcs i la recollida de voluminosos per promoure el seu ús.

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa

Article

El projecte “Aiguacció” es basa en dades científiques relacionades amb una problemàtica local específica: el descens d’ànecs collverd al riu Ter a causa de l’augment de la concentració de contaminants resultat de la disminució del cabal del riu. 

Article

Creada conjuntament pels serveis d'educació ambiental i l'equip d'educadores de les escoles bressol municipals, aquest nou recurs s'incorpora al catàleg d'activitats educatives per als pròxims cursos.

Butlletí