L’Ajuntament d'Olivella impulsa dues accions per esdevenir un municipi energèticament eficient

Font: Ajuntament d'Olivella

01/02/2021 - 10:14
La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell.

La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell.

S'instal·larà una caldera de biomassa i es repararà el dipòsit principal de Las Colinas. Es preveu que durant els propers mesos aquestes dues accions surtin en licitació.

L’Ajuntament d’Olivella fa un pas més per esdevenir un municipi energèticament eficient i impulsa la instal·lació d’una caldera de biomassa i la reparació del dipòsit principal de Las Colinas. Es preveu que durant els propers mesos aquestes dues accions surtin en licitació.

La caldera de biomassa està previst que s’instal·li al parc que hi ha al costat de l’Escola El Morsell, concretament entre el col·legi i el CAP. Amb aquesta caldera es pretén crear una xarxa de calor que abasteixi els edificis d’El Morsell i La Crivellera. Aquesta acció suposarà una inversió de 216.625,74 euros, que estarà subvencionada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Les calderes de biomassa utilitzen com a font d'energia combustibles naturals com els pèl·lets de fusta, ossos d'oliva, residus forestals, closques de fruits secs... per generar calefacció (per a radiadors, aire o terra radiant) i aigua calenta. Això eliminarà el dipòsit de gasoil que actualment hi ha instal·lat a l’escola. “D’aquesta manera, el municipi reduirà el consum d’energia fòssil i sense aquest element el pati esdevindrà un espai més segur”, explica Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella.

Per altra banda, la reparació del dipòsit principal de Las Colinas s’ha realitzat per millorar la seguretat d’ús i el rendiment de la xarxa. Aprofitant aquesta actuació, entre altres obres, es farà un tancat perimetral, segons obliga la normativa, es posaran plaques solars a la coberta del dipòsit i s’instal·larà un sistema de telecontrol per vigilar el consum i detectar i prevenir possibles fuites. També es posaran vàlvules de control de pressió, un bypass per a les accions de neteja, es canviarà el sistema de cloració i, a més, s’arranjarà el camí d’accés. Totes aquestes accions suposaran una inversió de 321.245,47 euros, que estaran subvencionades pel Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.


 

Relacionats

Article
En vigor des de l'1 de març del 2021 de manera progressiva

Un canvi en la classificació d’etiquetatge d’eficiència energètica dels electrodomèstics que ha entrat en vigor l’1 de març de 2021 de manera progressiva.

Article
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

Article

Des de la tardor del 2020, cinc equipaments municipals d’Alcover s’escalfen amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament d’una xarxa de calor impulsada en el marc d’un projecte liderat per la Diputació de Tarragona.

Butlletí