El segon Congrés Nacional d’Educació Ambiental es reformula amb vuit sessions virtuals fins al setembre

Font: Ajuntament de Barcelona

29/01/2021 - 09:38

Les limitacions per la Covid-19 han dut els organitzadors a escollir una fórmula virtual amb l’objectiu d’afavorir la participació a l’hora d’elaborar un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya. El Congrés, impulsat entre d'altres entitats per l'Ajuntament de Barcelona, va celebrar ahir la sessió inaugural coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Davant de les dificultats sobrevingudes, aquesta cita, que pretén oferir un espai de trobada per avançar conjuntament en un full de ruta de l’educació ambiental a Catalunya, canvia el format. Així, en comptes de celebrar-se presencialment al llarg de dos dies, es faran sessions virtuals el dia 26 de cada mes, fins al setembre (a excepció del mes d’agost).

Així ho han acordat les entitats organitzadores del Congrés: l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, i en representació de totes les universitats catalanes, la Universitat de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya.

Tret de sortida 

Aquest passat dimarts 26 de gener, coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, es va celebrar la primera de les vuit sessions que integraran el segon Congrés Nacional d’Educació ambiental.

Cada sessió, de dues hores de durada aproximadament, es desenvoluparà al voltant d’una temàtica concreta:

  • Professionalització de l’educació ambiental (febrer)
  • Recerca i educació ambiental (març)
  • Pedagogia de l’educació ambiental (abril)
  • Emergència de Biodiversitat (maig)
  • Emergència Climàtica (juny)
  • Emergència econòmica i social (juliol)
  • Governança i participació (setembre)

Quan va néixer el Congrés?

El novembre de 2018, Girona va acollir el primer Congrés Nacional d’Educació Ambiental, fruit de la inquietud de diferents professionals d’institucions i organitzacions diverses que coincidien en la necessitat de generar un espai de trobada tranversal entre professionals i un laboratori de síntesi de coneixement de l’educació ambiental a Catalunya.

El Congrés va néixer amb la voluntat de ser un esdeveniment biennal, que reunís la pluralitat de mirades en educació ambiental i amb projecció també internacional.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Des del Camp d'Aprenentatge del Bages expliquen com treballen l'ODS 17, Aliança pels objectius, conjuntament amb el Consorci del Bages per la Gestió de Residus i la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia. També aprofiten per llençar el repte per escoles i instituts de treballar en xarxa.

Entrevista

EYES Granollers és un projecte impulsat per Ecoserveis i l’Ajuntament de Granollers a través del programa Erasmus + que es va desenvolupar des del gener del 2019 al gener del 2021. El programa volia mobilitzar i capacitar els joves perquè poguessin contribuir en la millora dels plans locals i involucrar-los en la lluita contra el canvi climàtic. Parlem amb l’Elena Oliver, participant d’Eyes Granollers, sobre els aprenentatges del projecte.

Article

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació. En la cloenda del curs, celebrada en línia, hi han participat més de mil alumnes d’una cinquantena de centres i s’ha fet un repàs de les diferents iniciatives sostenibles impulsades per diferents escoles.

Butlletí