Barberà del Vallès recull 420 kg de vidre en la campanya solidària Quilo x Quilo

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

26/01/2021 - 10:00

El reciclatge de vidre es transforma en 90.000 racions de menjar per als Bancs d’Aliments. En els quinze dies que ha durat la campanya “Quilo x Quilo”, s’han recollit 45.138 kilos d’envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb la imatge de la campanya arreu d’Espanya. 12.000 famílies rebran aquesta ajuda en un moment difícil marcat per la pandèmia de la COVID-19.

“1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments” d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), han fet possible que 12.000 famílies rebin aliments, en aquests moments tan especials i complicats.

La campanya, que s’ha dut a terme entre l’1 i el 15 de desembre de 2020, animava a la ciutadania de 44 municipis d’arreu d’Espanya, entre els quals ha estat Barberà del Vallès, a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb la imatge de la campanya. Gràcies al compromís ciutadà amb el reciclatge de vidre, s’ha recollit un total de 45.138 quilos de vidre. Ecovidrio ha transformat aquesta quantitat en els mateixos quilos d’aliments per ajudar als més necessitats, l’equivalent a més de 90.000 raciones de menjar.

A Barberà del Vallès s’han recollit 420 kg als 2 contenidors situats a la plaça de la Vila i a la Via Sant Oleguer.

Ecovidrio ha lliurat un xec simbòlic a la FESBAL, en un acte que va tenir lloc el passat 17 de desembre i al qual hi van assistir Miguel Fernández, Director General de FESBAL i José Luis Magro, Gerent de Màrqueting d’Ecovidrio.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100 % i s’utiliza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat a la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l'aprovació de la Llei d'envasos i residus d'envasos el 1997 i l'arrencada de les seves operacions el 1998, es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual hi té accés tota la ciutadania. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir a el desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que fomenta el compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, fa incidència en els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Sobre FESBAL

La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), associació sense ànim de lucre creada el 1996, coordina les activitats dels 54 Bancs d'Aliments d'Espanya amb relació a tota classe d'organismes públics i empreses privades d'àmbit nacional o internacional. FESBAL promou l'obtenció d'aliments per a la seva distribució gratuïta. L'any 2019, van repartir més de 144.500.000 de quilos que van arribar a 1,1 milions de persones vulnerables i necessitades, a través d'una xarxa de més de 7.200 institucions benèfiques, i 3.211 persones voluntàries permanents.

L'any 2010, la Federació va ser declarada d'utilitat pública. A FESBAL li va ser atorgat el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2012.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú
Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí