Terrassa ja consumeix estella del Servei Comarcal de Biomassa Forestal per alimentar les calderes de biomassa municipals

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental

25/01/2021 - 14:30

L’Ajuntament de Terrassa s’ha adherit al Servei Comarcal de Biomassa Forestal del Consell Comarcal i alimentarà les seves calderes de biomassa amb estella produïda al Centre Logístic i provinent de fusta resultant de la gestió forestal sostenible dels boscos de la comarca, com a acció de prevenció d’incendis i de millora de la salut i la biodiversitat de les zones forestals. També estan adherits al Servei de Biomassa Comarcal els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls i s’està en converses amb altres consistoris.

D’aquesta manera s’amplia el nombre d’usuaris del Servei que va crear-se l’estiu de 2018 amb la posada en funcionament del Centre Logístic de Biomassa Forestal i dues calderes comarcals situades a l’Hospital de Terrassa i al Servei d’Activitat Física de la UAB. Aquest servei és un clar exemple d’acció circular i de lluita contra l’emergència climàtica. En aquests moments, el Consell està fent una important tasca de comercialització per tal que els ajuntaments i les empreses incorporin aquesta energia renovable en els seus equipaments.

A Terrassa, l’estella alimentarà les calderes de biomassa de l’Escola Bressol Municipal Somriures, l’Escola Bressol Municipal Moises, l’Escaola Pau Vila i Dinarès, l’Institut Escola Pere Viver i Aymerich i l’Escola Salvador Vinyals i Galí. El consum total anual d’estella previst per als 5 equipaments és de prop de 150 tones.

Qui pot ser usuari del Servei comarcal de biomassa forestal?

Els usuaris del Servei comarcal de biomassa forestal poden ser administracions públiques, empreses o privats, titulars o gestors d’equipaments amb necessitats d’energia tèrmica, que amb el seu projecte, contribueixin a assolir els objectius marcats pel Servei Comarcal de Biomassa Forestal en el seu conjunt.

Ser usuari del Servei Públic, amb l’ús d’estella forestal, suposa per als ajuntaments un consum verd, una política amb valor social i mediambiental. I per a les empreses, és una política d’implicació i de retorn de beneficis al territori i a la seva gent. Les passes són molt senzilles: disposar de caldera de biomassa o d’un projecte en curs, signar l’adhesió com a administració o empresa usuària del servei, i a partir d’aquí acordar quanta estella es necessita i quan es vol servida a la sitja de la caldera.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Article

El protocol estableix les bases per a la creació d'un marc de col·laboració entre l'Ajuntament, el teixit empresarial local i les entitats signatàries per intercanviar informacions i experiències que ajudin a la creació de comunitats energètiques. La durada d'aquest protocol és de dos anys, prorrogable a dos més, i el seguiment anirà a càrrec d'una comissió que es reunirà cada sis mesos. 

Notícia

ForestHEAT, impulsat en col·laboració amb el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), és un servei gratuït dirigit a municipis i a empreses subministradores de biomassa o de serveis energètics 

Butlletí