L'Ajuntament de Premià de Mar ja controla el reg dels espais verds públics mitjançant la telegestió

Font: Ajuntament de Premià de Mar

25/01/2021 - 10:23

La totalitat del reg dels espais verds públics de Premià de Mar es controlen ja via internet mitjançant un sistema de telegestió. L'objectiu és incrementar l'eficiència del reg de les zones verdes de la vila amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi de recursos. En aquest sentit, es preveu que el nou sistema faciliti un estalvi d'aigua al municipi superior al 30%.

El control del reg es realitza des de qualsevol dispositiu connectat a internet mitjançant el software que proporciona la plataforma Sentilo que gestiona la informació en temps real gràcies a la xarxa de sensors i programadors distribuïts als espais verds. D'aquesta manera, a banda de controlar el consum d'aigua segons convingui, es pot optimitzar el reg en funció, per exemple, de les condicions meteorològiques, o aturar-lo de forma immediata quan el sistema detecti alguna avaria.    

L'ús de mecanismes de telegestió en el reg implica per a Premià de Mar un pas endavant en el seu objectiu d'esdevenir una smart city, a més de refermar el compromís del municipi amb el medi ambient i la nova cultura de l'aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

Donant continuïtat als treballs de seguiment i millora de la xarxa d'aigua del municipi que es realitzen de forma sostinguda, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons ha contractat una empresa externa per fer una campanya de detecció de fuites a tota la xarxa d'aigua del municipi

Butlletí