L'Ajuntament de València activa un nou sistema de recollida de residus a Ciutat Vella

Font: Ajuntament de València

25/01/2021 - 09:37

L'Ajuntament posarà en marxa un nou sistema de recollida de residus a una part del districte de Ciutat Vella per a reduir la presència de contenidors als seus carrers i fomentar el reciclatge selectiu. Concretament, en esta primera fase cinc camions elèctrics distribuiran cada dia una quinzena de remolcs amb compartiments per a tota mena de residus (envasos, vidre, paper, orgànica i resta) per les zones més inaccessibles d'estos barris, “en les quals s'eliminaran els contenidors convencionals per a millorar la imatge i salubritat dels seus carrers, sobretot en els entorns més monumentals”.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui d'esta iniciativa, pionera a la ciutat, rere reunir-se telemàticament amb el tinent d'alcalde de l'Àrea de Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, Ramón Perpinyà, com a representant d'una localitat en la qual ja s'ha implantat “amb èxit” este nou sistema de recollida selectiva de residus. A la reunió hi ha participat també personal tècnic de l’Ajuntament de València i de Palma. “La trobada ha sigut molt profitosa” i el vicealcalde ha valorat “la voluntat de cooperació entre municipis que comparten problemàtiques paregudes en la gestió dels residus”. “L’experiència palmesana ens ajuda a millorar el disseny del sistema que implantarem ací en breu però que requerix d’un procés molt detallat de planificació, ja que suposa un canvi important de model de recollida de residus en la zona”, ha declarat Campillo.

Sergi Campillo ha explicat “el treball desenvolupat per a compaginar la recollida de residus per al seu reciclatge i el fet que els diferents contenidors generen el menor impacte paisatgístic, sobretot en els centres històrics i monumentals de les grans ciutats”. “Les enormes dimensions dels camions de neteja, juntament amb els problemes de contaminació ambiental i acústica que generen actualment, compliquen de manera important el seu accés als estrets carrers del districte”, ha indicat

Pel que respecta als remolcs dels nous camions, estes romandran durant unes franges horàries, en les quals el veïnat podrà acudir a depositar els seus residus. D'esta forma, ha aclarit, es tracta "d'un canvi important en el sistema de recollida de residus que millorarà el paisatge urbà d'estes zones i al mateix temps afavorirà el reciclatge en origen en zones en les quals és complicat introduir els contenidors de recollida selectiva". “Abans de posar en marxa este nou sistema, es durà a terme una campanya informativa potent amb educadors ambientals a peu de carrer perquè tothom estiga molt informat sobre este canvi i el sistema funcione bé, a més de fer una consulta a entitats veïnals i de comerciants per recollir les seues propostes d’ubicacions i resoldre qualsevol dubte", ha afegit. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Junta de Govern Local ha aprovat el PEARN, un nou Pla d'Educació Ambiental de Residus i Neteja desenvolupat per la regidoria d'Ecologia Urbana, que recull en un document la planificació i l'estratègia que regirà les polítiques educatives i comunicatives del consistori en estes matèries des de setembre d'enguany fins a desembre del 2023. L'objectiu d'este pla és millorar l'educació ambiental de la ciutadania en l'àmbit de la gestió de residus i la neteja de la ciutat i avançar cap a les sostenibilitat a través de la participació dels veïns i veïnes de València.

Notícia

L’Ajuntament d’Alzira convoca un premi per a guardonar empreses que possibiliten la reducció de residus sòlids i fomenten l’economia circular. Sis empreses de la comunitat seran premiades en este certament econòmic que finança la Universitat de Beirut

Article

El Mercat Municipal "La Plaça" de Sant Feliu de Llobregat s'ha sumat a la campanya "Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús!"  juntament amb mercats de Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú. La campanya promoguda per la Diputació de Bacelona té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d'actitud i hàbits per reduir-ne el consum.

Butlletí