S’aprova el Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible

Font: Generalitat de Catalunya

22/01/2021 - 11:22

El Govern ha aprovat el Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030. Aquest era l’últim pas previ a la seva aprovació definitiva. L’objectiu principal és garantir la transició cap a una mobilitat més segura i, al mateix temps, sostenible, saludable, connectada i automatitzada a tot Catalunya.

Eixos estratègics del Pacte Nacional

L’elaboració del Pacte s’ha dut a terme a través d’un procés participatiu i es desplega en sis eixos principals:

  • Eix 1. Repensar l’espai públic cap una mobilitat més sostenible i segura.
  • Eix 2. Adaptar les polítiques de seguretat viària a les noves característiques de la sinistralitat.
  • Eix 3. Crear una estratègia sensibilitzadora i comunicativa per involucrar tota la societat.
  • Eix 4. Desenvolupar un espai de cooperació estratègica entre els diferents sectors implicats en la mobilitat intel·ligent.
  • Eix 5. Establir els objectius estratègics per a les infraestructures respecte als nous sistemes de mobilitat.
  • Eix 6. Desplegar l’estructura necessària per a la gestió del canvi.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Notícia

Des del 2017, han crescut un 60% les connexions directes amb origen als ports de Barcelona i Tarragona i els serveis setmanals en un 25%

Notícia

L'entrada a l'espai natural a peu o en bicicleta és gratuïta, en canvi, els automòbils, autocaravanes i motocicletes estaran obligats al pagament d'un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seua entrada en este espai natural.

Butlletí