Els pediatres també demanen reduir el trànsit escolar per millorar la salut infantil

18/01/2021 - 14:55

Els entorns escolars amb més trànsit generen més problemes respiratoris als nens i problemes en l’aprenentatge. És per això, que el grup de salut mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria demana pacificar els entorns escolars i reduir al màxim l’exposició dels nens a la contaminació.

El portaveu del grup, Ferran Campillo, ha demanat aquestes mesures per millorar la salut infantil en la compareixença per explicar les mobilitzacions escolars d’aquest divendres. Campillo ha destacat que el plantejament hauria de ser “reduir a zero el trànsit motoritzat al voltant de les escoles”. I planteja iniciar aquest procés restringint la circulació de vehicles al màxim a les entrades i sortides dels nens. Una mesura amb què es reduiria també la contaminació acústica als centres educatius i la sinistralitat infantil.

En aquesta línia, la Societat Catalana de Pediatria ja va alertar al setembre, en un document propi, que calen “mesures urgents per millorar la qualitat de l’aire a prop dels centres educatius”, ja que la contaminació atmosfèrica pel trànsit motoritzat “és un dels principals factors de risc per a la salut dels infants”.

Podeu llegir la notícia complerta aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La contaminació de l’aire és un problema de salut pública de primera magnitud i cal continuar implementant accions per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. Aquesta és la principal conclusió de l'informe anual de qualitat de l'aire a Barcelona que acaba de publicar l'Agència de Salut Públic de Barcelona.

Notícia

Barcelona, París, Berlín, Roma, Brussel·les i Lisboa signen una declaració conjunta per reclamar a la Comissió Europea més mesures contra la contaminació, amb una acció més decidida d’Europa per acompanyar els esforços de les ciutats, així com mantenir el calendari i el rumb de la norma Euro 7.

Notícia

Un estudi publicat a la revista Environmental Pollution mostra com estar exposat a contaminants atmosfèrics al ventre matern i durant els primers vuit anys i mig de vida altera la connectivitat estructural del cervell en la preadolescència. En particular, els majors canvis es donen com major és la contaminació rebuda els cinc primers anys. El treball ha estat liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Butlletí