Els pediatres també demanen reduir el trànsit escolar per millorar la salut infantil

18/01/2021 - 14:55

Els entorns escolars amb més trànsit generen més problemes respiratoris als nens i problemes en l’aprenentatge. És per això, que el grup de salut mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria demana pacificar els entorns escolars i reduir al màxim l’exposició dels nens a la contaminació.

El portaveu del grup, Ferran Campillo, ha demanat aquestes mesures per millorar la salut infantil en la compareixença per explicar les mobilitzacions escolars d’aquest divendres. Campillo ha destacat que el plantejament hauria de ser “reduir a zero el trànsit motoritzat al voltant de les escoles”. I planteja iniciar aquest procés restringint la circulació de vehicles al màxim a les entrades i sortides dels nens. Una mesura amb què es reduiria també la contaminació acústica als centres educatius i la sinistralitat infantil.

En aquesta línia, la Societat Catalana de Pediatria ja va alertar al setembre, en un document propi, que calen “mesures urgents per millorar la qualitat de l’aire a prop dels centres educatius”, ja que la contaminació atmosfèrica pel trànsit motoritzat “és un dels principals factors de risc per a la salut dels infants”.

Podeu llegir la notícia complerta aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
Xavier Querol és professor d’investigació a l’IDAEA-CSIC

Xavier Querol ens parla de les morts prematures per la contaminació de l’aire que respirem i ens proposa algunes mesures per pal·liar la situació de forma urgent.

 
Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Butlletí