Mataró inicia el curs “Arrelem” del sector agroecològic per a joves

Font: Ajuntament de Mataró

18/01/2021 - 12:48

Mataró Jove ofereix un recurs formatiu de nova creació per a joves que no tenen accés a d’altres recursos formatius i ocupacionals i que es troben en situació de vulnerabilitat social. El curs, que es farà de febrer a març del 2021, tindrà una part teòrica i una part pràctica que es desenvoluparà a la zona agrícola de les Cinc Sènies i a l’espai municipal.

Mataró Jove posa en marxa una nova activitat formativa i ocupacional dirigida especialment a joves en situació de vulnerabilitat, que no han pogut accedir a recursos ja existents. Es tracta d'una formació professionalitzadora en el sector agroecològic que es portarà a terme com a prova pilot de l’1 de febrer al 26 de març de 2021. Amb aquesta formació es busca millorar les competències bàsiques, instrumentals i laborals dels i les joves participants, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.

El curs, de 120 hores lectives, s’adreça a joves de 18 a 25 anys residents a Mataró, que estiguin inscrits en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil i que no hagin tingut accés a d’altres recursos formatius o ocupacionals.

Aquest projecte planteja la combinació i interrelació de diferents estratègies metodològiques, així com una interdisciplinarietat que enriqueix la intervenció efectuada. La metodologia d’intervenció del projecte combinarà accions grupals i individuals a través de les quals es treballaran competències bàsiques (transversals i específiques), instrumentals i laborals.

El curs inclourà una formació de català i una formació professionalitzadora en el sector agroecològic. En la part específica dedicada al sector agrícola, es treballaran continguts com els següents: preparació del terreny, plantació i sembra, recol·lecció, manteniment d'instal·lacions, coneixement de la maquinària bàsica, i comercialització del producte.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix signen un conveni per treballar plegats en un Pla Estratègic de Desenvolupament de l’Espai Agrari que permeti la preservació, millora i desenvolupament de les 750 hectàrees de terreny potencialment cultivable del municipi. L’acord deriva també del consens polític rubricat el passat novembre en una Declaració institucional.

Article

A partir del passat dimarts la velocitat està limitada a 30 km/h en la major part de vies de la ciutat. La mesura s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i l’estratègia Mataró pel Clima, i dona compliment a la modificació del Reglament General de Circulació de la Direcció General de Trànsit, tot plegat per aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

Article

Administracions, entitats i agents locals implicats en la gestió del fons marí, i ciutadania en general participaran a partir del 6 d’abril en un procés participatiu per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta. La Diputació de Barcelona col·labora en l’elaboració del Pla, on també participa la Generalitat de Catalunya i Posidònia 2021.

Butlletí