Guia de la UICN sobre la importància cultural i espiritual de la natura

Font: Silene

15/01/2021 - 11:54

La guia de bones pràctiques “Cultural and spiritual significance of nature. Guidance for protected and conserved area governace and management” acaba de sortir publicada en el número 32 la col·lecció de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides d’UICN.

La guia és el resultat d’un llarg projecte del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits d’UICN, a l’elaboració de la qual l’Associació Silene hi ha donat suport continuat, des dels seus inicis, a l’assemblea general d’UICN (Barcelona, 2008). L’ajut de l’Acadèmia internacional per a la conservació de la natura a l’illa de Vilm, de l’Agència federal alemanya per la conservació de la natura, durant els darrers tres anys, ha estat decisiu.

En l’època de crisi sistèmica en què vivim, aquesta guia ajuda a repensar els fonaments i els valors que sostenen les polítiques de conservació. Aporta estudis de cas i exemples reals d’arreu del món per a totes les directrius que proposa, amb la voluntat d’inspirar uns models més justos i efectius de conservació de la natura i ajudar a superar les derivades del colonialisme cultural occidental.

Tant la maquetació com la impressió d’aquesta guia de bones pràctiques s’han fet a la Garrotxa (Catalunya). Podeu accedir-hi ací.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar el passat 7 de juny l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.

 

Article
LaFede.cat presenta un mapa per a entendre l'impacte ambiental de Barcelona

L’eix de Justícia ambiental de LaFede.cat, format per 17 organitzacions, ha elaborat un mapa de conflictologia ambiental sobre la ciutat de Barcelona. El document es troba disponible al seu web i permet entendre quin és l’impacte de la ciutat.

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Butlletí