Guia de la UICN sobre la importància cultural i espiritual de la natura

Font: Silene

15/01/2021 - 11:54

La guia de bones pràctiques “Cultural and spiritual significance of nature. Guidance for protected and conserved area governace and management” acaba de sortir publicada en el número 32 la col·lecció de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides d’UICN.

La guia és el resultat d’un llarg projecte del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits d’UICN, a l’elaboració de la qual l’Associació Silene hi ha donat suport continuat, des dels seus inicis, a l’assemblea general d’UICN (Barcelona, 2008). L’ajut de l’Acadèmia internacional per a la conservació de la natura a l’illa de Vilm, de l’Agència federal alemanya per la conservació de la natura, durant els darrers tres anys, ha estat decisiu.

En l’època de crisi sistèmica en què vivim, aquesta guia ajuda a repensar els fonaments i els valors que sostenen les polítiques de conservació. Aporta estudis de cas i exemples reals d’arreu del món per a totes les directrius que proposa, amb la voluntat d’inspirar uns models més justos i efectius de conservació de la natura i ajudar a superar les derivades del colonialisme cultural occidental.

Tant la maquetació com la impressió d’aquesta guia de bones pràctiques s’han fet a la Garrotxa (Catalunya). Podeu accedir-hi ací.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí