L’Ajuntament de Peníscola posa en marxa la recollida selectiva per a residus orgànics

Font: Ajuntament de Peníscola

15/01/2021 - 11:07

Des de l’àrea de Serveis s’ha impulsat una campanya de sensibilització per a informar també sobre la incorporació de la recollida selectiva de fem orgànic. S’han instal·lat contenidors de recollida selectiva en els centres d’aportació i s’anirà ampliant el servei en els pròxims mesos.

La Regidoria de Serveis ha posat en marxa aquesta setmana la implantació del servei de recollida selectiva de residus per a la separació del fem orgànic.

Des de l’àrea s’aposta per una implementació progressiva d’aquest servei:

“Estem en converses amb l’empresa per a veure quina fórmula pot ser més eficient i més còmoda per als veïns que vagen sumant-se a la selecció de residus orgànics” ha explicat l’edil de l’àrea en el consistori, Jorge Rovira, qui ha comunicatque des de ja es poden utilitzar els contenidors destinats a aquesta finalitat i ha avançat que s’està estudiant la recollida d’aquest tipus de residus porta a porta en zones més allunyades del nucli urbà, on es troben els contenidors.

Amb l’objectiu de promoure el reciclatge i conscienciar la població de la importància d’afegir a la selecció de residus els residus orgànics, l’Ajuntament ha posat en marxa durant el mes de novembre passat una campanya de conscienciació en la qual es proposa a la ciutadania reduir la generació de residus, reutilitzar i reciclar.

A més, les creativitats triades per arribar a la població incorporen els contenidors de residus orgànics, de color marró, perquè la ciutadania els conega i identifique.

La campanya de conscienciació ciutadana ha comptat amb la col·laboració del Consorci de Residus de la Zona Nord.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La innovadora iniciativa per reutilitzar gots a Aarhus, l’impost afegit en comprar envasos d’un sol ús de Tübingen i l’estratègia de Tallin per reduir els residus en esdeveniments públics, protagonistes a la segona jornada del #wasteinprogress. 

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí