La planta fotovoltaica de l'Escola Bernat de Mogoda, a Santa Perpètua,en marxa

Font: Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

13/01/2021 - 10:44

La planta fotovoltaica de l’Escola Bernat de Mogoda és la primera de producció d’energia en edificis de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Aquesta instal·lació s’ha col·locat aquest estiu a la teulada de l’edifici educatiu i, si la producció i el consum compleix amb les previsions, en un any podria alimentar edificis públics propers com són les piscines, el pavelló, el CREVE, la Biblioteca o l’edifici de Serveis educatius que actualment ocupa l’Escola Els Aigüerols.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha destacat que el cost d’aquesta instal·lació per a les arques municipals ha estat d’uns 21.000 euros i ha avançat que l’Ajuntament treballa en altres àrees, a altres punts de la ciutat, on es poden instal·lar illes energètiques per assolir el repte d’autoconsum de l’energia dels edificis públics municipals.

El projecte ha consistit en la instal·lació, a la teulada sud, de 60 mòduls que produiran una energia de 30.000 kWh/ any. La instal·lació té la modalitat d’autoconsum “amb excedents acollits a compensació, de manera que s’aprofitarà instantàniament tota l’energia que es produeixi quan s’estigui consumint” segons ha expressat la Regidoria de Canvi Climàtic que ha afegit que “en el moment que la producció superi el consum es produiran els excedents, que es compensaran a preu de mercat”.

El Consistori preveu que aproximadament 20.000 kWh seran d’autoconsum i 10.000 kWh, excedents a compensar. La Regidoria manifesta que quan passi un any i es coneguin amb detall les corbes de producció i consum es podrà fer un estudi més acurat dels excedents i es podrà plantejar si és viable passar d’autoconsum individual a col·lectiu i compartir els excedents amb altres equipaments municipals. L’actuació es va adjudicar per un import de 36.284,02 euros i preveu un estalvi d’uns 3.000 euros a l’any i de 10,5 tones de CO2. L’Ajuntament ha demanat subvenció a la Diputació de Barcelona per l’execució d’aquest projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Amep i L'Energètica treballen conjuntament perquè els ajuntaments puguin abastir-se amb energia pública renovable produïda per l'empresa pública de la Generalitat i els mateixos municipis.

Notícia

La consulta romandrà oberta al portal de participació ciutadana fins al 13 de març.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Butlletí